Star Alliance-medlemmet Aegean Airlines, der blandt andet fra Athen flyver til Københavns Lufthavn, er Grækenlands største flyselskab (foto: Aegean Airlines)

Grækenland ser stor vækst i flypassagerer

Fra 2012 til sidste år steg antal flypassagerer til og fra de græske lufthavne 60 procent. I år forventer Grækenland 32 millioner ankomster fra udlandet.

Grækenland er sammen med Spanien og Tyrkiet blandt de lande, der tiltrækker flest danskere i forbindelse med sommerferien. Men ikke kun danskere er glade for Grækenland – mens landet i 2010 havde 15 millioner ankomster fra udlandet, forventes tallet i år at ramme 32 millioner, hvilket er ny rekord.

Sidste år havde de græske lufthavne 58,5 millioner passagerer, tallet omfatter ankommende og afrejsende udenrigspassagerer samt indenrigspassagerer – det er en stigning på 60 procent siden 2012, viser ny opgørelse fra hjemmesiden anna.aero

De tre største markeder for afgående flysæder i Grækenland er græsk indenrigs, der har 27 procent af samtlige flysæder denne sommersæson, fulgt af Tyskland med 14 procent og Storbritannien med 12 procent.

I denne sommersæson udbyder flyselskaberne samlet 15 procent flere flysæder til og fra Grækenland. Holder udviklingen gennem i år forventes de græske lufthavne i år at få i alt 65 millioner ankommende og afrejsende passagerer. Landets største lufthavne havde i årets fem første måneder en stigning i passagertallet på gennemsnitlig 11 procent.

Sidste år havde lufthavnen i hovedstaden Athen 21,7 millioner passagerer, fulgt af Heraklion på Grækenlands største ø, Kreta, med 7,7 millioner, Thessaloniki, Grækenlands næststørste by, havde 6,2 millioner rejsende i sin lufthavn, Rhodos 5,3 millioner mens Chania, også på Kreta, som femtestørste lufthavn havde lige over tre millioner flypassagerer sidste år. I alt er der ruteflyvninger til 39 græske lufthavne, siger analysen fra anna.aero

I udbudte sæder til Grækenland i dette års sommerprogram er der størst vækst på Athen med 16 procent flere sæder end sidste år, Heraklion har en stigning på 21 procent flere flysæder, mens Thessaloniki ser fremgang på 13 procent.

Aegean Airlines er størst
Det græske Star Alliance-medlem Aegean Airlines, og dets datterselskab Olympic Air, er i dette års sommerkøreplan størst i antal flysæder til og fra Grækenland, i alt 8,1 millioner på flyvninger ud af Grækenland.
Herefter kommer Ryanair med 2,3 millioner og easyJet på tredjepladsen med 1,3 millioner flysæder fra græske lufthavne i denne sommersæson. En af de nye Ryanair-ruter denne sommer er fra Athen til Billund Lufthavn.

Relaterede artikler:

Mest for pengene i Grækenland

Stor turistvækst i Tyrkiet

Kendt luftfartsprofil lander nyt job