- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Seinen oversvømmer Paris

Seinen, der løber gennem Paris, er gået over sine bredder og har skabt store oversvømmelser, som lukker veje, tunneller og attraktioner.

Oversvømmelsen skyldes ekstremt store mængder regn i januar i den franske hovedstad og regionen. Ifølge avisen Le Monde nåede floden tirsdag over 5,20 meter, hvilket er flere meter over normal vandstand. Seinen når formentlig sit højeste natten mellem fredag og lørdag – mindst som ved oversvømmelsen i juni 2016, som lød på 6,10 meter, skriver politiken.dk.

Det verdensberømte kunstmuseum Louvre har indtil videre måttet lukke en af sine afdelinger på grund af oversvømmelserne, skriver museet på sin hjemmeside.

Togbaner lukkes
Myndighederne har sat alarmberedskabet til ‘orange’, det næsthøjeste niveau. Derfor er folk blevet bedt om at holde sig fra de oversvømmede områder.

Den offentlige transport er også ramt – regionaltoget RER C, der blandt andet kører langs Seinen, er lukket indtil 31. januar. Syv stationer, der ligger langs Seinen, vil ligeledes være lukket i samme periode.

Historisk set var den største oversvømmelse i Paris, da Seinen gik over sine bredder i 1910 med en vandstand på 8,63 meter.

Nedbøren siden 1. december har i flere regioner, herunder Paris, været over det dobbelte af normalen. I Paris er der faldet 183 millimeter. Regnmængden steg betydeligt, da stormen Eleanor passerede i starten af januar. Alligevel mener Marc Mortureux, direktør for risikoforebyggelse, ikke, at det er overraskende: ”Det er et klassisk fænomen for vinteren. Det er omfanget, der giver en ekstraordinær karakter”, siger han til Le Monde.

Relaterede artikler:

Hovedrengøring i Paris

Terror koster milliarder for hoteller i Paris

Langt færre turister til Paris