Terror koster milliarder for hoteller i Paris

Chinese tourists in ParisIfølge det internationale analyseselskab STR Global har hotellerne i Paris i de første ni måneder af 2016 haft en belægning på 69,1%. I samme periode sidste år var belægningen 81,3%.

Faldet er reelt endnu mere markant, da Paris og andre franske byer i juni i år var vært for EM fodbold. Det medfører automatisk et ekstra pres på hotelkapaciteten, skriver finans.dk.

Hotellerne har også mistet indtjening, fordi konkurrencen har ført til lavere priser. Ifølge Thomas Emanuel, kommerciel direktør i STR Global er det først og fremmest tiden, som kan få turisterne til at vende tilbage.

”Det ser ud til, at hotelmarkedet i Paris er i fremgang. Jeg tror, at december bliver en god måned, og jeg håber, det vil fortsætte i 2017”, siger han til avisen The Independent.

Det anslås, at tabet af turister har kostet en omsætning i Paris regionen på mellem fem og seks milliarder kroner. Ifølge Frederic Valletoux, chef for turistrådet i Paris, er det gået hårdt ud over beskæftigelsen blandt de 500.000, som direkte eller indirekte har arbejde i turisterhvervene.

Det er mest de asiatiske turister, som svigter. I første halvår faldt antallet af japanske besøgende med 46,2%, mens der var 19,6% færre kinesere, 35% færre russere og 5,7% færre amerikanere.

Data fra STR Global viser også, at omsætningen pr. hotelværelse i Bruxelles er faldet med 23% efter terrorangrebet i byens lufthavn tidligere i år. Endnu værre er det gået i Istanbul, hvor salget pr. hotelværelse er faldet med 41% efter et mislykket militærkup i Tyrkiet.