Hovedrengøring i Paris

Borgmester i Paris Anne Hidalgo har fået nok af affald og beskidte gader i den franske hovedstad og sætter gang i en ambitiøs rengøringsplan.

Ifølge Anne Hidalgo skal byen fremover være ’kompromisløs over for dem, som svinder i det offentlige rum’. En særlig politistyrke, der uddeler bøder for henkastning af affald bliver midt i 2018 udvidet med 50% i forhold til det nuværende niveau.

For at kunne gennemføre projektet, investeres 22 millioner Euro – 150 millioner kroner – i nyt udstyr til rengøring af gaderne.

Desuden afsættes 1,5 millioner Euro til skadedyrsbekæmpelse. Ud over rengøringsarbejdernes daglige morgenrunde, skal der nuogså gøres rent om aftenerne. Syv mobile teams skal cirkulere rundt i byen og gøre rent – især omkring turistområderne.

Affald og griseri er det område, som pariserne og turisterne klager mest over. Ifølge byens egen statistik blev der givet bøder til 33.000 personer for at svine i 2015. Sidste år var det tal steget til 37.000.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.