- STANDBY.dk - https://standby.dk -

SkiStar åbner alle skidestinationer inden jul

Svenske SkiStar med skirejsemål i Sverige og Norge, åbner sine skidestinationer inden jul. Der er fortsat lukket og orange for rejser til Sverige og Norge i de danske rejsevejledninger.

Norske Hemsedal og Trysil var i fredags første SkiStar-destinationer til at åbne rejsemålene, og i denne uge åbner SkiStar også sine vinterdestinationer i svenske Åre, Sälen og Vemdalen.

Børsnoterede SkiStar indfører i forbindelse med åbningerne nye forholdsregler efter dialog med lokale og nationale sundhedsmyndigheder og redningstjenester samt destinationsselskaberne og brancheforeningerne i Sverige og Norge. Det oplyser SkiStar i en pressemeddelelse.

”Målet er at tilbyde et trygt og sikkert ophold. I de seneste uger har vi arbejdet med sneproduktionen, og i kombination med en masse naturlig sne, der er faldet de seneste dage, samt koldere temperaturer er skisportsstederne klar til at åbne for gæster,” oplyser SkiStar.

SkiStar er også i østrigske St. Johann, hvor liftene åbner med begrænset kapacitet den 24. december – men hoteller og restauranter er lukket til 7. januar.

SkiPass, skileje og skiskole bør forudbestilles
”Det er glædeligt, at sneforholdene er så gode, at vi kan åbne vintersæsonen og byde gæster velkommen. Vi har indført forholdsregler for at gøre det sikkert og bekvemt som gæst med alt fra liftkøer og varmestuer, til at man digitalt kan tjekke ind i sin bolig og indlæse sit SkiPass. Det er ekstremt vigtigt, at vi alle overholder forholdsregler samt myndighedernes anbefalinger, da enkeltpersoner også har et stort ansvar,” siger Niclas Sjögren Berg, driftsdirektør i SkiStar i pressemeddelelsen.

84% af liftene på SkiStars destinationer er i et åbent fjeldmiljø oplyser SkiStar og tilføjer, at mange af virksomhedens gæster kommer i egen bil og bor i hytte eller lejlighed med familie og venner. Det er positivt for gæsternes mulighed for at holde fysisk afstand fra andre uden for deres egen sociale cirkel.

SkiStar råder sine gæster til at forudbestille SkiPass, skileje og skiskole for at undgå køer og fysisk kontakt.

”Det bliver en anderledes sæson i år, men vi tager ansvar og har gjort alt for at tilpasse os. Vi følger udviklingen og myndighedernes henstillinger. Den højeste prioritet i denne sæson er, at vores gæster og medarbejdere kan tilbydes et sikkert miljø. Vi byder vores gæster velkommen, men man kan ikke tage ferie fra at overholde coronarestriktionerne,” siger Stefan Sjöstrand, administrerende direktør for SkiStar.

Mange nye forholdsregler
SkiStar er klar med en række tiltag for sine skigæster under coronakrisen. Der vil gælde særlige procedurer for optimering af køer, så kontakten mellem passagerer reduceres og afstanden øges. Gæsterne opfordres blandt andet at holde en skistavs længde i liftkøen.

Varmestuer vil rumme færre gæster, værter er på plads for at guide gæsterne. Der vil også blive tilbudt mere plads i form af telte, og SkiStars samarbejdspartner, Löfbergs, vil udleje af picnicrygsække i Sälen og Åre.

Alle skiskoleaktiviteter vil finde sted udendørs og for yderligere at reducere den fysiske kontakt, vil SkiStar i Sälen – Nordeuropas største skiområde, hvor SkiStar har 14.500 sengepladser – tilbyde hjemmelevering af lejet skiudstyr til boligen. I Åre og Sälen har SkiStar samarbejde med Coop, hvor SkiStars gæster kan bestille mad online.

SkiPass kan indlæses med mobiltelefonen, og 80 procent af SkiStars boliger tilbyder digital ind- og udtjekning. I SkiStar-appen kan man også se, hvornår der for eksempel er færrest ved liften, booke bord til restauranterne og få information om, hvornår der er færrest i supermarkedet. Derudover tilbydes et digitalt køsystem til skiudlejning.

Relaterede artikler:

Mange ville købe Danmarks største skirejsekoncern

TUI vil sælge skirejser fra Danmark til Sverige

Europæiske ERV øger skisport-samarbejde