TUI vil starte flyvninger til det svenske skisportsrejsemål Sälen, der blandt andet ligger tæt på den norske grænse og skirejsemålet Trysil. Norsk Rejsebureau i Danmark planlægger en julecharter til Sälen. Pressefoto fra Sälen via TUI.

TUI vil sælge skirejser fra Danmark til Sverige

Fra december og frem til marts vil TUI tilbyde flyvninger fra Københavns Lufthavn til det svenske skisportssted Sälen. Rejsemålet er i regionen Dalarna, der er orange i de danske rejsevejledninger.

(Opdateret med datoerne for de to flyvninger fra Københavns Lufthavn, 14. og 18. februar)

Med udsigt til et primært orange Europa, er der lige nu ikke mange chancer for at komme på skiferie i for eksempel Alperne. Derfor tilbyder charterrejsebureauet TUI nu rejser til Sälen i regionen Dalarna, cirka 800 kilometer nord for København.

Dalarna er i øjeblikket dog blandt de svenske regioner, der er orange i den danske rejsevejledning for Sverige på grund af for høje smittetal.

I alt vil TUI fra december åbne syv flyruter med koncernens eget flyselskab, TUIfly, til Scandinavian Mountains Airport ved Sälen. Lufthavnen, der åbnede sidste år, ligger i grænseområdet til Norge og tæt ved blandt andet det norske skisportssted Trysil.

De seks af ruterne til Sälen bliver fra andre svenske lufthavne, men Københavns Lufthavn er også på listen, skriver den svenske hjemmeside Flyg24nyheter.com

Gennem hele vintersæsonen er der planlagt flyvninger på torsdage fra Stockholm, Gøteborg og Malmø med returflyvning på søndage. Fra Københavns Lufthavn samt lufthavnene i Växjö, Norrköping og Ängelholm bliver der flyvninger til Sälen i ”større weekender” og under vinterferien.

TUI oplyser til STANDBY.dk, der i første omgang er planlagt to flyvninger fra København til Sälen, i vinterferien den 14. og den 18. februar.

”Jag er stolt over, at vores kreative samarbejde TUI vil give skiturister denne mulighed. Det signalerer tro på fremtiden. Skituristerne kan vælge en lang weekend, en hel uge eller noget af en uge fra søndag til torsdag,” siger Gunnar Lenman, direktør for Scandinavian Mountains Airport.

Og i en pressemeddelelse fra TUI i Sverige siger rejsebureauets kommercielle chef, Tommy Serban: ”Skirejser er noget, vi længe har ønsket at arrangere. Vi tror dette bliver et meget efterspurgt produkt – både Sälen og Trysil har mange muligheder for aktiviteter i frisk fjeldluft.”

Sälen er en af Sveriges mest populære skidestinationer, i området ligger også skisportsområder som Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället, Kläppen og Stöten.

TUI Nordic består af TUI i Sverige, Danmark, Norge og Finland samt rejsebureauet Nazar plus flyselskabet TUIfly. TUI Nordic er en del af tyske TUI Group, der under normale omstændigheder sælger rejser til 180 destinationer i det meste af verden. Gruppen har i alt seks flyselskaber med over 130 medium- og langrutefly.

Også skiflyvning fra Sønderborg til Sälen
I samarbejde med SkiStar og Norsk Rejsebureau flyver danske Alsie Express direkte fra Sønderborg Lufthavn til Scandinavian Mountains Airport. Selskabet har planlagt en direkte rutecharter, hvor gæsterne kan holde ski- og juleferie fra 20. til 27. december.

”Norsk Rejsebureau kan tilbyde en samlet pakkerejse, eller man kan selv sammensætte skiferien og få hjælp hertil på Skistar. Alsie Express sørger for en behagelig transport med god afstand og hygiejne i top,” sagde Dennis Rybasch, administrerende direktør i Alsie Express, forleden i en pressemeddelelse.

”Vores gæster fra det sydlige Danmark og nordlige Tyskland får nu den letteste vej til en juleferie i Norden. Vi ser frem til samarbejdet, og håber det måske kan udvides i fremtiden,” sagde Carina Jorem Olsen, chef for udenlandske markeder i SkiStar.

Også hos Norsk Rejsebureau er der glæde over det nye samarbejde med Alsie Express. ”Vores gæster fra blandt andet Jylland får nu en unik chance for at flyve direkte på skiferie.  Vi ser frem til et godt samarbejde, og håber at vi kan gentage dette – eventuelt med endnu flere afgange i skisæsonen,” sagde Christian Willumsen, produkt- og marketingschef i Norsk Rejsebureau.

Alsie Express og dets to samarbejdspartnere vil tage højde for COVID-19-situationen. Flybilletter bestilt hos Alsie Express vil blive refunderet fuldt ud helt op til afgang, hvis myndighederne fraråder rejser til Norge eller Sverige, eller hvis landene indfører restriktioner, oplyses det.

Relaterede artikler:

Alsie Express til Scandinavian Mountains

Europæiske ERV øger skisport-samarbejde

Franske skisportssteder forventer flere turister