- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Sydfransk region vil tættere på Skandinavien

Regionen Occitanie med Frankrigs fjerdestørste by, Toulouse, og den danske kongefamilies vinslot i Cahors, ønsker flyrute til Skandinavien. I går mødtes regionen med danske rejsebureauer.

For at lodde stemningen om potentialet for en mulig sæson- eller helårsrute flyrute mellem for eksempel Toulouse og København, var Atout France, det nationale franske turistråd, onsdag på sit kontor i København vært for et møde med danske rejsebureauer og rejsejournalister.

Her fortalte repræsentanter fra lufthavnen og turistkontoret i Toulouse samt turistkontoret for regionen Occitanie om områdets attraktioner. Occitanie vil gerne markedsføre sig som en fransk pendant til italienske Toscana. Den charmerende sydfranske by Toulouse er kendt for at være Airbus’ hovedkvarter, sine mange grønne områder, store antal studerende – og at være Frankrigs rugby-hovedstad.

Den sydvestfranske region Occitanie, hvor Toulouse er hovedstad, har blandt andet 250 kilometer kystlinje ud til Middelhavet; fra selve Toulouse er der 150 kilometer til Middelhavet, omkring 100 kilometer til bjergkæden Pyrenæerne, der skiller Frankrig og Spanien – og som blandt andet har miniputstaten Andorra. Selve Toulouse har 1,3 millioner indbyggere når oplandet regnes med. Byen har over 14.500 hotelværelser og omkring 1.700 spisesteder, herunder en række Michelin-restauranter.

Ifølge Københavns Lufthavn flyver årligt cirka 15.000 passagerer – med et nødvendigt flyskift undervejs i typisk Amsterdam, Bruxelles, Frankfurt eller Paris – til Toulouse. Nogle af disse passagerer kommer fra det danske kongehus, der ejer vinslottet Château de Cayx i landsbyen Caïx i den nordlige del af Occitanie, der ifølge det oplyste er en af verdens største vinproducenter. Samlet besøger, ifølge Atout France, årligt op mod 60.000 danskere Occitanie-regionen.

”Et af problemerne for Occitanie og Toulouse er, at der ikke er nogen rigtig store turistattraktioner; der er flere hundrede andre destinationer, som danskerne har et større kendskab til. Occitanie og Toulouse må først gøre sig kendte på det danske marked – men Toulouse kunne fungere som en gateway til det sydlige Frankrig,” sagde produktchef Mogens Christensen og salgs- og indkøbschef Jesper Ewald fra FDM Travel, et af Danmarks største leisurebureauer, i går ved sammenkomsten hos Atout France. De to andre repræsenterede danske rejsebureauer på mødet var Kulturrejser Europa og Vinrejser.dk

Vil ikke bruge Easyjet og Ryanair
På mødet blev det også debatteret, hvilket flyselskab der kunne være ønskeligt på en mulig rute mellem Toulouse og København, herunder antallet af ugentlige afgang – mindst to vil være ønskeligt.

”Set med vores briller skal det i hvert fald ikke være Easyjet og Ryanair; dem bruger vi ikke – vi benytter kun flyselskaber, der tager et ansvar hvis der opstår problemer, for eksempel SAS,” sagde Jesper Ewald på mødet og uddybede overfor STANDBY.dk:

”Selskaber som Easyjet og Ryanair ønsker ikke at samarbejde med rejsebureauer, vi får ingen support fra dem, men bliver behandlet som almindelige privatrejsende.”

Stor stigning fra Norden
Nyligt offentliggjorte tal fra de franske myndigheder viser stigning på 25 procent i turistovernatninger fra de nordiske lande i Frankrig sidste år sammenlignet med 2016.

Der var sidste år 2,1 millioner ankomster til Frankrig fra de nordiske lande, hvor de ifølge de officielle tal, der ikke omfatter for eksempel Airbnb og overnatninger i egne boliger, gav 15 millioner overnatninger.

I 2017 var der 670.000 turistankomster fra Sverige til Frankrig, 623.000 fra Danmark – danskerne er i snit syv dage i Frankrig, mens der var 448.000 fra Norge og 422.000 fra Finland.

Relaterede artikler:

Turistbureau glad for ny flyrute

Frankrig vil have fat i unge danskere

Kina kan overhale Frankrig som største turistmål