Pressefoto fra museet Machines de Nantes; foto: Atout France, Franck Charel.

Turistbureau glad for ny flyrute

Transavia France åbner sin første rute fra Frankrig til København. Det glæder Atout Frances nordiske chef, der endnu ikke kan melde om øget interesse for Frankrig som rejseland efter det nylige præsidentbesøg i Danmark.

Københavns Lufthavn får fra april næste år endnu en rute fra Frankrig; det sker når Transavia France, et datterselskab til Air France KLM, begynder at flyve en sæsonrute to gange om ugen med en Boeing 737 med plads til 189 passagerer fra Nantes i det vestlige Frankrig.

Nantes, der er Frankrigs sjettestørste by, ligger ved udmundingen af Loire-floden, cirka 50 kilometer fra Atlanterhavet. Nantes var i middelalderen hovedstad i hertugdømmet Bretagne og er i dag hovedby i regionen Pays de la Loire. Nantes er sammen med sydfranske Toulouse på Københavns Lufthavns ønskeseddel over ubetjente ruter til Frankrig.

”Atout France glæder sig over enhver ny flyforbindelse mellem Danmark og Frankrig. Direkte flyruter har indflydelse på danskernes valg af rejsedestination,” siger nordisk direktør for det nationale franske turistråd, Atout France, Benoît Chollet, til STANDBY.dk

Præsidentbesøg
Sidst i august var den franske præsident, Emmanuel Macron, på officielt statsbesøg i Danmark. Og Benoît Chollet, der deltog i flere arrangementer under statsbesøget, herunder Dronningens gallamiddag, siger om præsidentbesøget:

”Præsident Macron er jo en af Europas ledere og han har blandt andet meget fokus på turisme, også fordi Frankrig er verdens største modtager af turister. Der blev som sådan ikke talt turisme under præsidentbesøget i Danmark, så det er for tidligt at sige, hvorvidt præsident Macrons besøg i Danmark vil betyde endnu flere danske rejsende til Frankrig.”

Frankrig satte sidste år ny rekord med 87 millioner udenlandske besøgende – en stigning på fem procent i forhold til 2016. Frankrig er derfor godt på vej mod den franske stats målsætning om 100 millioner turister i 2020, noterer Atout France.

Stor stigning fra Norden
Nyligt offentliggjorte tal fra de franske myndigheder viser stigning på 25 procent i turistovernatninger fra de nordiske lande i Frankrig i sidste år sammenlignet med 2016.

Der var sidste år 2,1 millioner ankomster til Frankrig fra de nordiske lande, hvor de ifølge de officielle tal, der ikke omfatter for eksempel Airbnb og overnatninger i egne boliger, gav 15 millioner overnatninger.

I 2017 var der 670.000 turistankomster fra Sverige til Frankrig, 623.000 fra Danmark – danskerne er i snit syv dage i Frankrig, mens der var 448.000 fra Norge og 422.000 fra Finland.

Hver tredje dansker kører til Frankrig i bil, derfor er blandt andet Alsace i Nordfrankrig på top 5 over de regioner, danskerne besøger mest i Frankrig.

Listen toppes af Paris, der har halvdelen af alle danske overnatninger, fulgt af Middelhavskysten omkring Cote D’Azur med blandt andet Nice, der har 20 procent af de danske overnatninger. Herefter kommer regionen Auvergne-Rhône-Alpes i det sydvestlige Frankrig med Lyon samt en række skisportssteder, departementet Hérault med blandt andet Montpelier i det sydlige Frankrig og så Alsace.

”Skulle jeg komme med ønsker til nye flyruter fra Frankrig til Danmark ville det blandt andet være Toulouse, Bordeaux, Bergerac og Marseille,” siger Benoît Chollet.

Der er over ti helårs- eller sæsonruter mellem Frankrig og Danmark, primært Københavns Lufthavn, men Billund Lufthavn har også helårsruter til såvel Paris som Nice. Fra København er der helårsruter til blandt andet Lyon med easyJet, Nice med Norwegian og SAS, mens Air France, easyJet, Norwegian, SAS og Vueling alle flyver til Paris, primært Paris CDG fra København.

Relaterede artikler:

Potentiale for flere CPH-ruter til Frankrig

SAS klar til ny fransk rute

Frankrig vil have fat i unge danskere