- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Tryllekunstneren i spidsen for charterbranchen

Henrik Specht, der blandt andet er direktør i Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening - markerede torsdag sin forestående 60 års fødselsdag.

Henrik Specht har haft en lang og varieret karriere i den danske charterbranche. Han har i en årrække været direktør for RID, Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening. RID’s 15-16 medlemmer – blandt andet alle de store charterrejsebureauer – står for cirka 90 procent af samtlige charterrejser med fly ud af Danmark, hvad enten det er med egentlige charterfly eller rejsende, der sendes med rutefly.

”For at være medlem af RID kræves blandt andet at arrangørerne driver deres virksomhed på en seriøs måde,” er overskriften for brancheforeningen.

Klik for stort format. Blandt de mange gæster til receptionen var fra venstre de administrerende direktører for Folkeferie.dk og Apollo Rejser, Knud Martens og Niels Grosen, salgs- og produktchef i Folkeferie.dk, Trine K. Bodholdt, Henrik Specht, Spies’ administrerende direktør, Jan Vendelbo, salgsdirektør Michael Rygaard fra Club La Santa og driftsdirektør i Atlantis Rejser, Claus Gregersen. Foto: Henrik Baumgarten.

Men direktørjobbet hos RID er ikke fuldtidsarbejde. Så Henrik Specht, der 26. november fylder 60 og som markerede den runde fødselsdag ved en lukket reception i går, torsdag, på Spies’ hovedkontor i Danmark, har også andre visitkort.

Disse omfatter blandt andet direktør i sin egen rådgivningsvirksomhed Keypoint, Operating Partner i The Strategy Exchange i England, netværksleder i Executive Cognito, Honorær Generalkonsul for Gambia, Rejsegarantifondens bestyrelse som repræsentant for charterbranchen samt præsidiet for Danish Travel Awards.

Og i noget af sin fritid er Henrik Specht også professionel tryllekunstner ved både private selskaber og firmaarrangementer.

Skrev til Simon Spies
Men når det gælder rejsebranchen, så kom Henrik Specht i kontakt med den da han i 1983 som ung og nybagt jurist skrev til Danmarks daværende rejsekonge, Simon Spies, i håb om ansættelse.

Simon Spies skrev venligt tilbage, at han ikke havde så gode erfaringer med en husjurist. Men Henrik Specht gav ikke op, og det lykkedes ham at få et møde med Formanden, som Simon Spies også blev kaldt.

Simon Spies havde i forbindelse med sit bryllup med Janni Spies oprettet en almenvelgørende og almennyttig fond, Simon Spies Fonden. Og Formanden manglede en jurist, som kunne forestå den daglige administration af fonden. Så Henrik Specht blev ansat som sekretariatschef og senere, efter Simon Spies’ død året efter i 1984, direktør for fonden.

Selv mener Henrik Specht, beskeden som han er, at han ikke nødvendigvis blev ansat grundet sine juridiske kvalifikationer – men snarere, fordi han netop var blevet nordisk mester i korttrylleri. ”Simon Spies kunne godt lide mennesker, som kunne noget særligt,” siger Henrik Specht.

Sideløbende med Simon Spies Fonden blev Henrik Specht direktionssekretær i Spies, siden personaleudviklingschef og, i en kortere periode, salgs- og marketingchef.

Da Spies og Tjæreborg Koncernen, som Spies havde købt, i 1996 blev overtaget af Scandinavian Leisure Group, som senere blev til MyTravel Northern Europe (i dag Thomas Cook Northern Europe), blev Henrik Specht direktør for forretningsudvikling og en del af koncernledelsen i hovedsædet i Stockholm.

Henrik Specht nåede blandt andet også at være landechef for MyTravel Poland, men da MyTravel Northern Europe valgte at trække sig ud af Polen betød det samtidig, at Henrik Specht sagde farvel til MyTravel for i stedet at blive virksomhedsrådgiver og partner hos Stig Jørgensen & Partners i Hørsholm.

I dag er hans primære virke som vækst- og virksomhedsrådgiver i sin konsulentvirksomhed Keypoint, som han har drevet i snart ti år.

Relaterede artikler:

Nyt medlem i charterbureauernes forening

Nyt tider – Nye muligheder

Rejsebureau-direktør til tops ved prisuddeling