Bjarke Hansen torsdag aften med beviset på, at han havde vundet prisen som Årets Ejerleder 2018. Foto: PwC.

Rejsebureau-direktør til tops ved prisuddeling

Den administrerende direktør for Primo Tours, der omfatter fire danske rejsebureauer, vinder prisen Årets Ejerleder 2018.

Bjarke Hansen vandt torsdag aften prisen som Årets Ejerleder 2018. Revisionskoncernen PwC står sammen med Nykredit, Dansk Erhverv og Finans.dk bag prisen, der i år blev uddelt for 15. gang. Torsdagens prisuddeling med landskåringen skete på PwC’s danske hovedkontor i Hellerup.

”Jeg vidste jo godt, at jeg som vinder i Region Vestjylland var blandt kandidaterne til landsprisen, men det kom som en overraskelse at jeg vandt – der var jo et stærkt felt af vindere fra de andre regioner,” siger Primo Tours’ administrerende direktør, 41-årige Bjarke Hansen, til STANDBY.dk – hvordan prisen skal fejres med personalet på Primo Tours’ hovedkontor i Ringkøbing ved han endnu ikke.

Ved den flere timer lange sammenkomst i går talte Bjarke Hansen blandt andet med en af dansk erhvervslivs sværvægtere, Jørgen Mads Clausen fra Danfoss, der ved sammenkomsten i aftes modtog Årets Hæderspris 2018 “for at have skabt et fyrtårn i dansk og internationalt erhvervsliv til inspiration for mange danske ejerledere.”

”Jeg talte blandt andet med Jørgen Mads Clausen om ferier og rejser, han var klart interesseret i, hvordan vi gør tingene i Primo Tours,” siger Bjarke Hansen.

I slutningen af oktober landede Bjarke Hansen prisen i region Vestjylland som Årets Ejerleder 2018 – og gik dermed videre til landskåringen i aftes.

Bjarke Hansen oprettede Primo Tours i 2009 sammen med Henrik Søndergaard. Udover Primo Tours omfatter Primo-koncernen også Århus Charter, SunCharter og Beach Tours, i alt har de fire rejsebureauer cirka 100.000 årlige gæster. Bjarke Hansen og Henrik Søndergaard ejer 90 procent af Primo Tours-koncernen, de sidste ti procent har en gruppe medarbejdere.

Danmarks dygtigste ejerledere
Årets Ejerleder er en årlig kåring for at finde de dygtigste ejerledere i Danmark. For at finde finalisterne til regionskåringerne, analyserer PwC cirka 8.000 ejerledede virksomheder ud fra offentliggjorte regnskabsinformationer. Blandt disse gennemføres personlige interviews med ejerledere fra cirka 150 virksomheder om ejerlederen og dennes virksomhed, ledelsesfunktioner og forretningsplan, performance og vækstambitioner.

Blandt kravene for at komme i betragtning er at virksomheden har mindst ti ansatte, at firmaet er mindst fem år gammelt, har positive regnskaber og er uden for Børsens top 1.000, ejerlederen skal have central indflydelse på den daglige drift og en ejerandel på over 20 procent, oplyser PwC. Blandt de syv regionsvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Ejerleder.

”Indbegrebet af en dygtig ejerleder”
”Bjarke Hansen er indbegrebet af en ejerleder, der har bygget sin virksomhed op fra bunden og skabt en vækstsucces. Med et stærkt fokus på de bedste rejseoplevelser for kunderne, har han skabt fremragende resultater på såvel top- som bundlinje,” siger Mikkel Sthyr, leder af Middle Market og partner i PwC, og fortsætter:

”For Bjarke Hansen handler det ikke om at skabe vækst. Det handler først og fremmest om at møde gæsterne i øjenhøjde og hele tiden produktudvikle for at kunne imødekomme kundernes behov – også om to år.”

Relaterede artikler:

”Charterbranchen er presset”

Erhvervslivet satte pris på Primo-direktør

Primo Tours beholder alle varemærker