- STANDBY.dk - https://standby.dk -

De unge danskere har for travlt til ferie

60 procent af erhvervsaktive unge bruger ikke alle deres feriedage, og 65 procent har for travlt til at holde ferie.

Januar er sæson for planlægning af de næste ferieture. En ny undersøgelse fra hotels.com viser imidlertid, at feriebooking ikke er det vigtigste for de unge, da 60 procent af dem ikke bruger alle deres feriedage.

Undersøgelsen af 300 unge erhvervsaktive afslører, at 65 procent føler, at de har for travlt og er for stressede til at udnytte samtlige ferie- og fridage.

Selv når de får booket deres ferie, bruger de 22 procent af den årlige ferietid på administrative ting som husholdningsopgaver, at vente på pakker og lignende. Derudover bruger 28 procent fridage på aftaler hos lægen og 27 procent hos tandlægen. De bruger 21 procent på at deltage i bryllupsfester og 20 procent på at arbejde på boligen.

Resultatet er, at mange unge føler, at de har brug for næsten fjorten dages ferie mere, end de er berettiget til, så de ønsker 33 dage i stedet for 19 dages ferie i gennemsnit. Måske er grunden, at de føler, at det typisk tager fem dage at ‘koble af’ fra arbejde, og at 72 procent skal forholde sig til arbejdet, selv om de holder fri.

60 procent mænd og 31 procent kvinder tager deres arbejds-pc eller -mobil med på ferie og tjekker mails 10 gange på en ferieuge. 64 procent har været oppe at diskutere med partneren på grund af arbejde i ferien.

Tag så meget ferie som muligt
Livscoach og wellnesskonsulent Sloan Sheridan-Williams siger: “Det er vigtigt for vores fysiske og mentale sundhed, at vi holder ferie, når vi holder ferie. Afslapning og afkobling i forhold til jobbet er ikke en luksus, men en nødvendighed. Et af mine bedste råd er at maksimere den årlige ferie ved at lægge den omkring officielle fridage eller helligdage. Derudover giver det god mening at ‘outsource’ administrative opgaver og aftaler, så man kan nyde så meget som overhovedet muligt af ferietiden.”

Isabelle Pinson, Vice President for EMEA hos Hotels.com siger: “Det skal være et af årets højdepunkter at tage på ferie, og det virker tosset, at så stor en del ikke tager al den ferie, de er berettiget til. Undersøgelsen viser, at næsten en fjerdedel simpelthen glemmer at få bestilt deres årlige ferie. Vi opfordrer alle til at få bestilt deres ferie for 2018, så de er sikre på at få holdt alle deres velfortjente fridage fra jobbet.”

 

Relaterede artikler:

Hver tredje dyrker motion på ferien

Ferie-blær er den nye trend

Ferie er bedst på halvvejen