- STANDBY.dk - https://standby.dk -

24 lande ændres fra rød til orange i rejsevejledninger

Udenrigsministeriet har besluttet, at alle 21 røde tredjelande samt England, Skotland og Nordirland bliver orange i stedet for røde. Dermed åbnes der atter for udenlandske forretningsrejser til Danmark.

Udenrigsministeriet har hidtil opretholdt en slags sikkerhedsventil i forhold til en række lande, hvor der har været såkaldte bekymrende varianter af coronavirus.

Disse lande har været røde i rejsevejledningerne, men de vil fra lørdag den 14. august kl. 16.00 blive orange, og dermed fraråder man ikke længere alle typer rejser til de pågældende lande. Man fraråder dog stadig ikke-nødvendige rejser for de, der ikke har modtaget vaccination.

Det er den nationale COVID-19 taskforce for rejserestriktioner, der har besluttet ændringerne.

“Taskforcens beslutning skyldes, at deltavarianten er blevet dominerende både i Danmark og globalt og således nu har udkonkurreret de øvrige virusvarianter (beta og gamma), som ikke længere af sundhedsmyndighederne vurderes særligt bekymrende i forhold til at sikre epidemikontrollen i Danmark. Samtidig er størstedelen af den danske befolkning fuldt vaccineret, og vaccinen har god effektivitet mod deltavarianten, især mod alvorlig sygdom,” skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Kan genindføre ventil
Taskforcen vil dog stadig følge udviklingen, og det understreges, at ventilen ikke er afskaffet, hvorfor lande eller regioner kan blive røde igen, såfremt der opstår nye bekymrende virusvarianter, men også hvis der sker akut eller voldsom stigende smitte fra særlige lande eller regioner, som truer epidemikontrollen i Danmark.

England, Skotland og Nordirland, der er selvstændige lande, men som Udenrigsministeriet kategoriserer som regioner i Storbritannien, går fra rød til orange. Det samme gør Argentina, Botswana, Colombia, Cuba, Costa Rica, Eswatiny, Fiji, Irak, Iran, Malaysia, Mozambique, Lesotho, Libyen, Zambia, Malawi, Sydafrika, Tunesien, Zimbabwe, Rusland, Panama og Namibia.

Gult i Italien og Schweiz
Udover ændringen med, at røde tredjelande bliver orange, vil Italien også være et gult land med undtagelse af regionerne Piemonte, Aostadalen, Ligurien, Lombardiet, Abruzzo, Molise, Campania, Puglien, Bolzano, Trento samt Friuli-Venezia Giulia, som er grønne.

Herudover er de schweiziske regioner Bern, Freiburg, Solothurn, Aargau, St. Gallen, Thurgau og Zug nu også blevet gule.

Endelig understreger Udenrigsministeriet, at der fortsat er risiko for COVID-19-smitte i hele verden, hvorfor man stadig skal huske håndsprit og mundbind, hvor det er nødvendigt. Det vil også være en god idé, at rejsende på forhånd planlægger, hvordan man vil håndtere et eventuelt tilfælde med isolation eller i værste fald en hospitalsindlæggelse.

 

Relaterede artikler:

Flere lande bliver gule i nye rejsevejledninger

Nye rejsevejledninger giver flere gule regioner

Nye rejsevejledninger giver flere ændringer