Normandiet, en af regionerne ved den franske atlanterhavskyst, skifter nu fra grøn til gul i de danske rejsevejledninger. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Nye rejsevejledninger giver flere gule regioner

Fredagens opdatering fra Udenrigsministeriet gør mere af Frankrig, Grækenland og hele Portugal gul i rejsevejledningerne. Det betyder test for ikke-færdigvaccinerede ved hjemkomst til Danmark.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger har fire primære farvelægninger af lande: Grøn: Vær opmærksom, Gul: Vær ekstra forsigtig, Orange: Unødvendige rejser frarådes og Rød: Alle rejser frarådes. Der er også ”skraveret orange,” der betyder at UM fraråder alle ikke-nødvendige rejser til et land på grund af dets betydelige indrejserestriktioner.

Ved fredagens opdatering af de danske rejsevejledninger for lande og regioner i EU- og Schengenlandene, skifter miniputstaten Liechtenstein fra gul til grøn. Selv om Storbritannien har meddelt, at man fra mandag den 2. august genåbner grænserne for færdigvaccinerede fra EU-landene, så forbliver England, Nordirland og Skotland røde i de danske rejsevejledninger, mens Wales fortsat er orange.

Indenfor europæiske regioner skifter flere fra grøn til gul, der betyder, at danske rejsende ved hjemkomst til Danmark skal coronatestes, med mindre de for eksempel er færdigvaccinerede eller har haft corona inden for de seneste seks måneder.

Ændringer i Frankrig, Grækenland, Portugal og Schweiz
Der kom med dagens opdateringer en række farveskift fra grøn til gul.

I Frankrig gælder det nu også regionerne Normandie, Grand Est, Pays de la Loire, Bretagne, Nouvelle-Aquitaine og Auvergne-Rhône-Alpes.

I Grækenland skifter også regionen Det Nordlige Ægæerhav med flere ferieøer fra grøn til gul.

Ligeledes går den portugisiske atlanterhavsø Madeira også fra grøn til gul i de danske rejsevejledninger, dermed er hele Portugal gul.

Det bliver også tilfældet i Schweiz for Geneve-regionen.

På lande uden for uden for EU/Schengen skifter Fiji og Irak fra orange til rød.

Forskel for færdigvaccinerede og ikke-vaccinerede
Ved hjemkomst til Danmark fra gule lande er der for rejsende, som ikke er færdigvaccinerede eller tidligere smittede, krav om at få foretaget en test efter indrejse.

Rejsende opfordres kraftigt til at tage en PCR-test i stedet for en kviktest ved indrejse for at styrke smitteopsporingen med deltavarianten i Danmark, lyder det fra Udenrigsministeriet.

UM opfordrer fortsat danskere til, hvis de rejser uden for Danmark, Færøerne og Grønland, at købe en privat rejseforsikring, der blandt andet dækker hvis man får COVID-19 og for eksempel skal indlægges i udlandet.

Der opfordres også til – før afrejse – at kontrollere gyldigheden af ens blå EU-sygesikringskort. En anden opfordring er, igen før afrejse til udlandet, at læse rejsevejledningen for det pågældende land samt hjemmesiden for den danske ambassade i rejselandets med COVID-19 opdateringer.

Her er link til dagens opdaterede pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet med masser af links til andre oplysninger i forbindelse med rejser i en coronatid, klik her.

Relaterede artikler:

Nye lister med danskernes feriefavoritter

Frankrig og Belgien bliver gul i rejsevejledninger

Chefen for rejsevejledningerne tror på åbne grænser