- STANDBY.DK - https://standby.dk -

BCD Travel i samarbejde med AirHelp

En ny service fra BCD Travel overvåger flyrejser og giver automatisk kunderne besked, hvis der kan søges kompensation for forsinkelser og flyaflysninger.

BCD Travel har udviklet en ny standardløsning, der kommer alle deres europæiske kunder til gode. “Air Disruption Compensation” hedder den nye service og er et samarbejde med klagevirksomheden AirHelp.

Ifølge BCD Travel rammes otte procent af flyrejser verden over af forstyrrelser, og det skønnes at 2,4 procent af de flyrejser, der kommer ud for en aflysning eller en forsinkelse på mere end tre timer, er omfattet af EU forordning 261, der giver ret til en kompensation på 250 til 600 euro ved flyrejser indenfor EU. Men der bliver kun gjort krav på fem procent af den kompensation, de rejsende sammenlagt er berettiget til.

Automatisk overvågning
Den nye service betyder i praksis, at BCD Travel automatisk overvåger alle de flyrejser, hvor muligheden for at søge kompensation er til stede, og såfremt der opstår forsinkelser eller aflysninger på en flyvning, får kunderne besked om, hvordan der kan søges kompensation via AirHelp, der vil gøre kravet gældende overfor flyselskabet.

“På baggrund af den faktiske størrelse på de ikke opkrævede beløb går rejsende hos vores kunder glip af væsentlige fordele som kompensation for ulejligheden ved forsinkelser. Vores standardløsning for alle europæiske kunder er designet til at oplyse dem om deres rettigheder i forbindelse med et krav og forenkle kompensationsprocessen for de rejsende, så de kan udøve deres rettigheder på en effektiv måde. Vi tilbyder forsat vores kunder nem adgang til et stigende antal services og muligheder for merværdi, så de rejsende oprigtigt hjælpes til at rejse på bedre vis og opnå mere,”, siger Stewart Harvey, President EMEA hos BCD Travel.

Kompensation uden gebyr
Får den rejsende tilkendt kompensation fratrækkes et gebyr. Det gebyr kan dog undgås, hvis man går direkte til flyselskabet. Kommer man ikke igennem her, kan man henvende sig til Trafikstyrelsen. Men der er stadig mange passagerer, der ikke er klar over, hvilke muligheder og rettigheder, de har.

”Vi er kede af den udvikling. Men vi ser desværre klagevirksomhederne som et nødvendigt onde,” sagde direktør Forbrugerrådet Tænk, Lars Pram tidligere i 2017.

Her mener man ikke, at der bliver gjort nok for at oplyse om passagerernes rettigheder.

”Når forbrugeren har ret til at få den fulde kompensation, så mener vi, det er ærgerligt, at de skal betale for det. Vi ser gerne, at myndighederne kommer på banen. De burde oplyse os om, hvornår vi har ret til kompensation, og hvad vi skal gøre for at få den.”

 

Relaterede artikler:

Flypassagerer snyder sig selv

Rejsebureauer skal ikke udbetale erstatning

SAS sejren i Højesteret får stor betydning for fremtiden