Flypassagerer snyder sig selv

Forbrugerrådet Tænk advarer forsinkede flyrejsende mod at benytte de såkaldte klagevirksomheder, når de søger kompensation for forsinkelser over tre timer. Virksomhederne kræver honorar, men det er gratis at søge direkte.

”Hvis ikke flyselskabet vil betale kompensation til forbrugeren, så kan man gå direkte til Trafik- bygge- og boligstyrelsen. Her koster det ikke noget”, siger Forbrugerrådet Tænk

Ifølge EU forordning 261 har passagerer ret til kompensation, hvis flyet er mere end tre timer forsinket eller aflyst. Det kan resultere i kompensationer på mellem 250 og 600 Euro afhængigt af rejsens længde.

Søger man hjælp hos en klagevirksomhed, koster det 25% af kompensationen til virksomheden. Hvis sagen ender i retten, går 50% af kompensationen til virksomheden, skriver dr.dk.

Forbrugerrådet Tænk oplever, at der er sket en opblomstring af klagevirksomheder. En af dem er Airhelp, som har hjulpet to millioner passagerer i Europa med at få deres kompensation.

”Vi oplever, at flere og flere kommer til os, fordi de er blevet mere opmærksomme på, at de kan få kompensation ved forsinkelser. Og det er en god forretning”, siger Christian Nielsen, der er juridisk direktør i Airhelp.

Hos Forbrugerrådet Tænk peger man på, at det slet ikke er nødvendigt at betale for at få den kompensation, man har ret til.

Lars Pram, direktør i Forbrugerådet tænk: ”Vi er kede af den udvikling. Men vi ser desværre klagevirksomhederne som et nødvendigt onde”.

Trafikstyrelsen tilbyder nøjagtig samme hjælp, og her koster det ingenting for forbrugeren, men Forbrugerrådet mener ikke, at styrelsen gør nok for at oplyse borgerne om, hvad de skal gøre, når de enten kommer for sent på ferie eller slet ikke kommer afsted. Og derfor ender mange forbrugere med at betale dyrt for deres kompensation.

Forbrugerrådet foreslår, at Trafikstyrelsen laver en informationskampagne: ”Når forbrugeren har ret til at få den fulde kompensation, så mener vi, det er ærgerligt, at de skal betale for det”, siger Lars Pram og fortsætter: ”Vi ser gerne, at myndighederne kommer på banen. De burde oplyse os om, hvornår vi har ret til kompensation, og hvad vi skal gøre for at få den”.

Trafikstyrelsen skriver i et svar til DR Nyheder, at det er op til forbrugeren selv at vælge, om de vil betale for hjælp eller få den gratis hos Trafikstyrelsen: ”Hvis passageren ikke får medhold i sin klage hos flyselskabet, står det passageren frit for at sende klagen direkte til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.