- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Endnu to rejselande på vej mod orange

På grund af for høje smittetal kan Sverige og Polen torsdag blive orange, når Udenrigsministeriet opdaterer rejsevejledningerne for EU/Schengen-landene. Andre lande har også om stigende tal.

Det har i nogen tid været hurtigere at opremse de EU/Schengen-lande plus Storbritannien (England, Nordirland, Skotland og Wales), der er gule i de danske rejsevejledninger, i forhold til de orange (alle ikke-nødvendige turistrejser frarådes)

Nu har også Sverige og Polen så høje corona-smittetal, at begge lande formentlig bliver orange når Udenrigsministeriet torsdag har ugentlig opdatering af sine rejsevejledninger.

Hver torsdag eftermiddag udsender Udenrigsministeriet sine ugentlige rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og Storbritannien på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

SSI får blandt andet sine data fra EU-agenturet ECDC, European Centre for Disease Prevention and Control.

Den danske grænse for smittetallene er 30 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge målt som et gennemsnit over 14 dage.

Tallene fra ECDC viser i dag, onsdag, at smittetallene de seneste to uger for Sverige er 64,9 og Polen er 62,2. Så divideret med to er landene nu også over den danske grænse på 30.

Blandt ”boblerne” til måske at passere de 30, er Grækenland, Italien Estland og Litauen; de to baltiske lande har allerede karantænekrav mod rejsende fra Danmark og er derfor orange i de danske rejsevejledninger.

Faldende danske tal
Men heller ikke de danske tal er gode. Danmark har i dag, onsdag, ifølge ECDC et smittetal for de seneste to uger på 113,3 mod 125,2 onsdag i sidste uge.

En række lande har allerede karantænekrav for danske ankomster, hvorfor de er orange i de danske rejsevejledninger.

Når et land bliver orange i de danske rejsevejledninger, betyder det, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige turistrejser til landet. Dette gælder dog ikke erhvervsrejser.

Fortsat fine tal fra Madeira Islands og Azorerne
Portugal har stadig for høje tal. Men fordi den danske regering ikke vil komme med regionale rejsevejledninger til for eksempelvis Portugal, er der også lukket for blandt andet Madeira Islands (Madeira og Porto Santo) samt Azorerne.

Alle tre har ifølge ECDC hvad der svarer til gule smittetal, hvilket er bedre end de danske.

Omvendt er de spanske tal, herunder for Kanarieøerne, stadig for høje.

Orange til over 25 lande
Inden for EU/Schengenlandene og Storbritannien fraråder Udenrigsministeriet efter de seneste opdateringer torsdag i sidste uge alle ikke-nødvendige turistrejser (orange) til:

Andorra, Belgien, Frankrig, Holland, Irland, Island, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovenien, Slovakiet, Spanien, Storbritannien, Tjekkiet, Ungarn og Østrig på grund af smittetallene.

Som følge af andre landes indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, så frarådes alle ikke-nødvendige rejser til Belgien, Estland, Finland, Holland, Irland, Island, Letland, Litauen, Storbritannien og Ungarn. Disse lande er i orange på grund af både højt smittetal og indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, oplyste Udenrigsministeriet sidste torsdag.

Relaterede artikler:

Rejsebureauforeninger ønsker nye rejsevejledninger

Brancheforening: Snart slut med at rejse på solferie

Ferieland på vej med eget bonusprogram