- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Godt chartersalg på årets varmeste dag

Onsdagen blev årets hidtil varmeste dag i Danmark med 33,6 grader som højeste officielt målte temperatur – ved Hammer Odde på Bornholm, oplyser DMI.

Men varmen påvirkede ikke salget af rejser hos Spies, TUI og Bravo Tours, Danmarks tre største charterrejsebureauer, lyder det samstemmende til STANDBY.dk

Fra landets største charterrejsebureau, Spies, siger produktchef Carlos Cebrian:

”I går havde Spies.dk omkring 30.000 besøgende, det var omkring fem procent færre besøgende end præcis samme dag sidste år – men der blev cirka solgt det samme antal rejser. Der blev i går købt rejser til resten af sommersæsonen, august-september, men også til den kommende vinter, for eksempel Gran Canaria.”

Videre siger Carlos Cebrian: ”Når vi kigger videre på tallene fra i går, så kom halvdelen af de besøgende på Spies.dk fra en mobil eller en iPad, mens tallet for samme dag sidste år var 35 procent. Så mange flere sad formentlig udenfor i går, vi bookede det samme antal rejser som samme dag sidste år; det hænger nok også sammen med, at vi i år på grund af det gode danske sommervejr har lidt flere pladser til salg i august og september og til priser på under 2.000 kroner, der var der ikke samme tid sidste år.”

En af de bedste salgsdage
TUI, Danmarks næststørste charterrejsebureau, er ikke så åben om konkrete salgstendenser, men fungerende pressechef Christian Grandjean siger:
”Onsdagen blev faktisk en af vores bedste salgsdage i flere uger; navnlig vintersalget er begyndt. At der sælges godt bekræfter, at danskerne kan huske deres vejr og ved, at det gode vejr herhjemme ikke varer evigt, så mange vil gerne sikre sig en rejse.”

Sidste år solgte TUI (det tidligere Star Tour) lige over 180.000 rejser i Danmark.

Hos Danmarks tredjestørste charterrejsebureau, Bravo Tours, siger administrerende direktør Peder Hornshøj: ”Onsdagen blev en fantastisk dag; vi havde nogle kampagner og solgte 40 procent mere end onsdag i sidste uge. 70 procent af de rejser, vi solgte i går, var med afrejse her i august, september og oktober, mens resten var til den kommende vintersæson og sommeren næste år.”

”Jeg tror efterhånden danskerne har vænnet sig til varmen herhjemme, mange er i hvert fald trætte af den,” siger Peder Hornshøj.

Bravo Tours udbyder under dette års sommerskoleferie cirka 30.000 rejser – og har gennem hele dette år cirka 180.000 rejser til salg. Bureauets tre største destinationer denne sommer er Mallorca, Kreta og Rhodos.

Relaterede artikler:

TUI vil atter være størst i Danmark

Masser af tal om danskernes ferierejser

Aller Leisure på Top 10 over største rejsebureauer