Med købet af Gislev Rejser har de nu fem danske rejsebureauer i Aller Leisure-koncernen en samlet årlig omsætning på omkring 850 millioner kroner. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Aller Leisure på Top 10 over største rejsebureauer

Med købet af endnu et rejsebureau er de nu 5 danske bureauer i Aller Leisure-koncernen 10. største i Danmark målt i omsætning. Aller udelukker ikke nye rejsebureau-køb.

Med en samlet omsætning på omkring 850 millioner kroner rykker Aller Leisure ind som den 10. største rejsekoncern i Danmark. Det sker efter Aller Leisure netop har købt 85 procent af Gislev Rejser, der ifølge det fynske rejsebureaus administrerende direktør, Poul Andersen, i sidste regnskabsår havde en omsætning på over 250 millioner kroner.

De fire andre danske rejsebureauer i Aller Leisure er Beach Tours, Kulturrejser-Europa, Nilles Rejser og Nyhavn Rejser med en samlet årlig omsætning på omkring 600 millioner kroner.

I seneste årlige analyse af de 194 største danske rejsebureauer har Dansk Brancheanalyse denne Top 10 over landets største rejsebureauer – målt i omsætning:

Svenske SRG (Etraveli) med hjemmesider som Flybillet.dk, Supersaver.dk, Travelstart.dk, Seat24.dk og Travelpartner.dk havde i sidste regnskabsår en omsætning i Danmark på 1,9 milliarder kroner.

Herefter fulgte Spies med næsten 1,6 milliarder kroner, incomingkoncernen Tumlare med 1,5 milliarder, TUI (det tidligere Star Tour) 1,333, American Express Global Business Travel 1,313, CWT 1,310, Egencia 1,1 milliarder kroner, Bravo Tours 999 millioner kroner, BCD Travel 900 millioner kroner og Apollo Rejser med 774 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Det er Apollos 10. plads, Aller Leisure nu har overtaget efter Gislev Rejser er kommet ombord i den danske del af Aller-familien.

Aller Leisure: Ikke det sidste skridt
”Købet af Gislev Rejser er ikke nødvendigvis vores sidste skridt på det danske rejsemarked, men et skridt nærmere vores ambition,” siger Morten Aaberg Sørensen, administrerende direktør i Aller Leisure til STANDBY.dk

”Hele det skandinaviske marked er interessant for os; i Danmark vil vi gerne konsolidere os om de selskaber vi allerede har. Skal vi have flere danske rejsebureauer skal det typisk være nogen der komplementere eller dublere dem. Med Gislev er vi blevet mere konsolideret på markedet der udbyder rejser med danske rejseledere.”

Morten Aaberg Sørensen tilføjer: ”Aller Leisure har ingen målsætning om et bestemt antal rejsebureauer i Danmark eller en bestemt årlig omsætning. Det er mere et spørgsmål om at finde matchende rejsebureauer til vores eksisterende portefølje i de tre skandinaviske lande.”

Mulig salgspris på 100 millioner kroner
Hvad Aller Leisure har betalt for sine 85 procent af Gislev Rejser, ønsker hverken Morten Aaberg Sørensen, administrerende direktør i Aller Leisure, eller Poul Andersen, administrerende direktør for Gislev Rejser, at oplyse.

Rejsebureauanalytiker og ejer af Dansk Brancheanalyse, Ole Egholm, siger til STANDBY.dk:
”Jeg havde ikke set Allers køb af Gislev komme; Gislev Rejser er en meget dygtig drevet virksomhed; jeg vil gætte på, at familien bag Gislev Rejser har fået hulens mange penge for det – måske over 100 millioner kroner, men det er bestemt kun et gæt,” understreger Ole Egholm og fortsætter:

”Jeg har ikke regnet ud, hvor Aller Leisure præcis vil hen, men flere andre danske rejsebureauer kunne være interessante for dem.”

Gislev havde strategiplan
Selv siger 42-årige Poul Andersen, der i 2016 afløste sin far, Mogens Andersen, som administrerende direktør i Gislev Rejser til STANDBY.dk:

”Vi har det sidste halve år talt med Aller Leisure. Vi kunne sagtens have drevet Gislev Rejser videre, vi havde en strategiplan frem mod 2020. Men der konsolideres i rejsebranchen og ved at komme i Aller Leisure-familien, har vi en rigtig god mulighed for at udvikle os yderligere.”

Gislev Rejser startede lige efter Anden Verdenskrig med busrejser – i dag har rejsebureauet omkring 50.000 årlige gæster; nogle på busferier, andre flyver til destinationen, også de oversøiske, ligesom rejsebureauet tilbyder kombination med at flyve til Syditalien og derfra starte en busrundrejse.

Gislev Rejser har en række charterserier ud af lufthavnene i Aalborg, København, Odense og Sønderborg, hvor der flyves med Jet Time og Danish Air Transport – samt fra Sønderborg med Alsie Express til italienske Pisa, Napoli og Sardinien. Blandt de største samarbejdspartnere blandt ruteflyselskaberne er Air France KLM, British Airways, Lufthansa, Norwegian og SAS.

Relaterede artikler:

Aller Leisure køber Gislev Rejser

Danske rejsebureauer solgt til Norge

Kendt brancheprofil bag nyt rejsebureau