- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Københavns nye hoteller giver tusindvis af nye jobs

Der er 8.500 nye hotelværelser på vej i København. Dansk Erhverv spår om 8.000 nye arbejdspladser.

Belægningsprocenten på de københavnske hoteller gav i årets første halvdel kun en stigning på 1,9 procent sammenlignet med de første seks måneder af sidste år, ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Den svage stigning kombineret med det forestående boom af nye hotelværelser de kommende fire år, vækker også bekymring hos Dansk Erhverv, hvis medlemmer har cirka hvert tredje hotelværelse i Danmark.

Dansk Erhverv repræsenterer hotelkæder som Arthur Hotels, Brøchner, CabInn, Comwell, First, Nordic Choice (med blandt andet varemærkerne Clarion og Comfort) samt Danmarks største hotelkæde, Scandic. Hertil kommer en række enkeltstående hoteller udenfor kæderne.

”København får de kommende år en vækst i antallet af nye hotelværelser på omkring 50 procent. Det giver udfordringer for hele hotelbranchen; dels skal der mere gang i væksten for hotellernes overnatningstal, dels skal der være nok kvalificeret arbejdskraft til de nye hoteller,” siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, til STANDBY.dk og fortsætter:

”Vi frygter på den korte bane mange udfordringer for hotellerne. Derfor flager vi overfor politikere, at der skal sættes mere ind med at få uddannet den nødvendige arbejdskraft, at det skal gøres attraktivt at tage en uddannelse til brug i for eksempel hotelbranchen.

Men politikerne skal også være med til at sikre de nødvendige økonomiske ressourcer så for eksempel VisitDenmark og Wonderful Copenhagen har midler til at markedsføre Danmark i udlandet. Samtidig skal Københavns Lufthavn fastholde sin ruteudvikling så vi får stadig flere besøgende til København,” siger Lars Ramme Nielsen.

Nye arbejdspladser
I en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv kigger organisation blandt andet på konsekvenserne af de mange nye hotelværelser, der kommer i hovedstaden frem til 2021. Med hotellernes store investeringer stiger potentialet for flere turister. Flere turister vil medføre omsætning og jobs.

”Lykkes det at få fyldt disse nye værelser, vil det samlet medføre en ekstraomsætning på op mod 10 milliarder kroner og bidrage til 8.100 nye arbejdspladser,” lyder beregningerne fra Dansk Erhverv, der tilføjer:

”Vi står dog overfor et stort problem. Flere og flere virksomheder melder om mangel på arbejdskraft. Set henover 2017 som helhed meldte mere end hvert 10. hotel om mangel på hænder og hoveder. Udviklingen er fortsat i 2018.”

Risiko for faldende belægning
Dansk Erhverv noterer blandt andet også i sin analyse:
”De seneste år er antallet af hotelovernatninger i hovedstaden steget med i underkanten af fire procent om året. De mange nye hotelværelser risikerer derfor at give en faldende belægningsprocent. Målet er derfor at få styrket tiltrækningen af turister. Øges væksten i antallet af overnatninger ikke, er der en risiko for, at nogle af hotelprojekterne ikke er rentable.”

Relaterede artikler:

Lav vækst på danske hoteller bekymrer Horesta

Højsæson øger omsætning på hoteller og restauranter

Dansk turismesejr over Frankrig og Italien