- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Nordiske friluftsråd anbefaler en nat i naturen

Friluftsorganisationerne i de nordiske lande udfordrer hinanden: hvem kan den 27. august få flest mennesker til at opleve en nat i naturen? A.P. Møller Fonden støtter projektet med to millioner kr.

I det nye nordiske projekt ”Nordisk Nat i Naturen” skal flest muligt mennesker i fire af de fem nordiske lande opleve naturen om natten og den stærke fælles nordiske friluftstradition.

Det skriver den danske medarrangør, Friluftsrådet, i en pressemeddelelse.

Nordisk Nat i Naturen inviterer alle i Norden til at fejre deres fælles tradition for friluftsliv og prøve at opleve, hvad en nat i naturen kan byde på. I kampagnen udfordrer Finland, Sverige, Norge og Danmark således i fællesskab alle i de nordiske lande til at opleve, hvad en nat i naturen kan byde på.

Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet, siger i pressemeddelelsen:

“Det at tilbringe megen tid i naturen året rundt forener alle de nordiske lande. Som en del af kampagnen ønsker vi at inspirere alle til at opleve en nat i naturen og også gerne til at sove udendørs. I år kan det lade sig gøre i en venskabelig landskampsånd, når vi går sammen med de andre nordiske lande, og dyster om, hvem der får flest mennesker med ud.”

Den 27. august i Danmark
I Danmark holdes Nat i Naturen den 27. august, hvor en række natur- og friluftsorganisationer er gået sammen om at invitere til aktiviteter og stille arealer til rådighed for dem, der vil ud.

Det kan være aktiviteter som fugletur om natten, sove på et hængekøje-hotel, deltage i bålsamtaler eller få fortællinger om stjerner. Alle aktiviteter samles på hjemmesiden natinaturen.dk, hvor man også kan finde inspiration, hvis man vil ud i natten på egen hånd.

“Nat i naturen skal vise danskerne en ny side af vores natur, som rigtig mange ikke kender. Vi synes, flere skal have del i de gode oplevelser, og det vil vi gerne give mulighed for ved at gøre det nemt og sjovt at få en succesoplevelse på arrangementer med overnatning i naturen,” siger Winni Grosbøll.

Nordisk Nat i Naturen laves i et partnerskab mellem fire friluftsorganisationer: Suomen Latu i Finland, Friluftsfrämjandet i Sverige, Norsk Friluftsliv i Norge og Friluftsrådet i Danmark.

Nordic Night in Nature støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med knap to millioner kroner.

I Danmark fejres begivenheden som Nat i Naturen, hvor Ungdomsringen, Naturstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Det Danske Spejderkorps og Friluftsrådet samarbejder om arrangementet.

Relaterede artikler:

Blåt Flag i år til 237 danske strande, søer og havne

Atombunker del af ny dansk turistattraktion

Danmark skal have nationalt net af naturstier