- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Nyt dansk hotel med dyrevelfærd i madrassen

Danske Guldsmeden Hotels åbner mandag i København sit næststørste boutiquehotel. Der er pool, NASA-teknologi genanvender vand fra brusebade ligesom der er kamelhår i dyner og puder.

Til at begynde med bliver det en såkaldt soft opening af Bryggen Guldsmeden i Gullfossgade på Islands Brygge. Hotellet åbner officielt på mandag, i første omgang med 76 værelser – resten af de i alt 210 værelser og suiter er klar ”indenfor en måneds tid,” siger Marc Weinert til STANDBY.dk

Hotellet skulle oprindeligt have været på 214 værelser, og ville dermed have været kædens største – det er i dag Axel-hotellet ved Hovedbanegården i København med 212 værelser.

Sammen med sin hustru, Sandra Plesner Weinert, ejer Marc Weiners de snart 12 Guldsmed-hoteller – heraf er de syv i Danmark. Seks i København og ét i Aarhus, hvor ægteparret i 1999 åbnede sit første hotel, i Guldsmedgade, deraf navnet på kæden.

Sandra og Marc Weinert ejer og driver selv en række af hotellerne, resten er i franchise. Guldsmeden Hotels ejer flere bygninger med kædens hotellet, dog ikke bygningen med det nye hotel, den ejes af PFA Ejendomme.

Ægteparret har siden 1999 gjort det til en levevej og en god forretning at kombinere bæredygtighed med hoteldrift. Arkitekt Marc Weinert istandsætter som bygherre alle Guldsmeden-hotellerne efter bæredygtige principper om valg af materialer og genanvendelse.

Der bruges økologisk maling, møblerne – hvis ikke de er genbrugte – designes og produceres så vidt muligt af FSC-certificerede materialer og bambus. Alle Guldsmedens restauranter i Danmark har Det Økologiske Spisemærke i guld, der indebærer at mindst 90 procent af råvarerne er økologiske. Ligeledes er der stort fokus på at undgå madspild.

Badeværelsesbrusere til 25.000 kroner
Et andet miljøvenligt tiltag gennemføres 100 procent på Bryggen Guldsmeden. Alle badeværelserne på det nye boutique-hotel er udstyret med brusere fra svenske Orbital Systems baseret på NASA-teknologi.

Systemets filtre kan ”genkende” vand med for højt indhold af for eksempel sæbe og shampoo og udleder dette for at sikre filtrene længere levetid og sender i stedet rent vand ind. Med Orbital-bruserne vil gæsterne på Islands Brygge spare 42-65 liter vand i gennemsnit per brusebad, en vandbesparelse på op til 60-90 procent.

Og fordi bruserne recirkulerer det varme vand i stedet for at opvarme nyt, er der også en energibesparelse på op til 80 procent, oplyses det.

Kirsten Aggersborg, der blandt andet er bæredygtighedsmanager på Guldsmeden Hotels, siger: ”En Orbital-bruser koster 25.000 kroner. Det er mere end det dobbelte af en rigtig god badeinstallation, men Orbital-bruseren giver store driftsbesparelser; én bruser har tjent sig selv hjem på under tre år.”

Dyrevelfærd i madrassen
Guldsmedens dyner og puder er ikke fyldt med gåse- eller andedun, men kamelhår, hvilket overholder de højeste standarder inden for dyrevelfærd og -etik. Dyner, puder, sengetøj og madrasser stammer fra Prolana, der producerer bæredygtige og dyrevenlige produkter.

Prolanas kameluld er eksempelvis børstet af kamelerne, så de ikke bliver skamklippet som får ofte gør, hedder det i en pressemeddelelse.

Guldsmed-hotel bliver større
Et af Guldsmedens hoteller bliver i øvrigt større indenfor et par år.

Hotelkæden har netop fået tilladelse til at udvide sit eksisterende Babette-hotel ved Kastellet på Østerbro fra de nuværende 98 værelser med yderligere 33, oplyser Marc Weinert og tilføjer, at udvidelsen vil være klar indenfor to år.

Det næste Guldsmed-hotel i København bliver ved Femøren-metrostation tæt på Københavns Lufthavn, hvor de 270 værelser åbner i 2021 eller 2022.

Relaterede artikler:

Horesta satte pris på Guldsmeden Hotels

Dansk hotelkæde må rykke åbning af nyt hotel

”Vi skal tænke lidt mere på hinanden og vores planet”