Bryggen Guldsmeden Hotel på Islands Brygge i København får udover 214 værelser blandt andet også spa, sauna, indendørspool, mødefaciliteter og restaurant. Illustration via Guldsmeden Hotels.

Dansk hotelkæde må rykke åbning af nyt hotel

Forsinkede myndighedstilladelser er årsag til, at danske Guldsmeden Hotels først kan åbne sit næste firestjernede københavnske hotel i starten af det nye år. Det bliver kædens hidtil største.

Bryggen Guldsmeden Hotel på Islands Brygge i København skulle være åbnet efter sommerferien, men nu har ejerne af den voksende danske kæde af boutiquehoteller rykket ibrugtagningen til januar næste år.

Hotellet bliver med sine 214 værelser det hidtil største hos Guldsmeden Hotels – største Guldsmed-hotel i København er i dag Axel-hotellet ved Hovedbanegården med 208 værelser.

”Bygningen med Bryggen-hotellet ejes af PFA Ejendomme og vi venter sammen med dem på de sidste myndighedsgodkendelser. Vi ved fra kolleger i den københavnske hotelbranche, at myndighederne har travlt, men vi regner med at det sidste snart er på plads og at vi kan åbne Bryggen til januar,” siger administrerende direktør Sandra Plesner Weinert, der sammen med sin mand, Marc Weinert, ejer Guldsmed-kæden til STANDBY.dk

Hotellet på Bryggen får udover sine 214 værelser, blandt andet også spa, sauna, indendørspool, mødefaciliteter og restaurant. Hotellet bliver arbejdsplads for omkring 40 medarbejdere og får Mette Melina Tøttrup som hotelchef.

Mette Melina Tøttrup bliver chef for Bryggen Guldsmeden Hotel. Foto: Asger Mortensen.

”Det bliver en soft-opening af Bryggen fra januar, da vi ikke har alle værelser klar – vi glæder os meget til at åbne i denne trendy del af København, hvor der også er en del erhverv,” siger Sandra Plesner Weinert og fortsætter:

“Og en af de nye ting i forbindelse med Bryggen-hotellet bliver særlige madrasser ligesom puder og dyner ikke vil være fyldt med fjer, som man ikke altid ved, hvor kommer fra, men i stedet med en blanding af kamelhår og uld, der leveres fra det tyske firma Prolana.”

Guldsmeden Hotels, der har høj fokus på bæredygtighed, får også på sit kommende hotel på Islands Brygge et særligt miljøvenligt brusersystem på badeværelserne baseret på NASA-teknologi. Firmaet Orbital Systems har udviklet teknologien på basis af NASA-forskning til mulig bemandet Mars-mission.

”Orbital-teknologien genbruger noget af vandet, så man sparer 30 og 90 procent af vandforbruget, alt efter brusebadets længde. Systemets filtre kan ”genkende” vand med for højt indhold af for eksempel sæbe og shampoo og udleder dette for at sikre filtrene længere levetid og sender i stedet rent vand ind,” sagde PR- og kommunikationschef for Guldsmeden Hotels, Kirsten Aggersborg, for nylig til STANDBY.dk

Hotel bliver større – og endnu et på vej
Hotellet på Bryggen bliver det sjette Guldsmed-hotel alene i København. Kæden har også franchisehoteller på Bali og i Berlin, Menton ved den franske riviera, Oslo, Reykjavik og Aarhus, hvor det første Guldsmed-hotel i år åbnede for 20 år siden.

Hotellerne i København er Axel med 208 værelser, Babette med 98 værelser – og planer om yderligere 34 værelser, Bertram på Vesterbrogade med 47 værelser, Hotel 66 (også på Vesterbro) med 76 værelser samt 87 værelser/suiter på Manon les Suites.

Det næste Guldsmed-hotel i København bliver ved Femøren-metrostation tæt på Københavns Lufthavn, hvor de 270 værelser åbner i 2021.

Relaterede artikler:

Guldsmeden får nyt københavner-hotel

Dansk hotelkæde forsinket med sit største hotel

Ny teknologi sparer hotel masser af vand