- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Tysk kæde får første hotel i Danmark

Bag Alsik på havnefronten i Sønderborg står Bitten & Mads Clausens Fond samt PFA Ejendomme – Mads Clausen er grundlægger af Danfoss, der netop har hovedkvarter på Als, hvor Sønderborg er største by.

Og nu er 6. maj sat som dato for åbningen af Alsik, et projekt til 600 millioner kroner. Hotel Alsik får 190 værelser, tre restauranter og konferencefaciliteter til 400 – det vil næsten fordoble byens hotelkapacitet, har Sønderborg Kommune tidligere oplyst. Hotellet bliver ifølge kommunen grænseregionens største hotel. Det bygges som to hoteltårne på henholdsvis 19 og 70 meter.

Tyske RIMC skal drive hotellet. Kæden opererer i forvejen omkring 80 hoteller i blandt andet Tyskland, men dette bliver kædens første i Danmark. Men inden åbningen til maj næste år skal meget på plads for hotellet, der er tegnet af Henning Larsen Architects.

Det forventes, at hotellet med sine konferencelokaler og afslappende rammer vil skabe synergi mellem forretningsgæster i hverdagen og turister i weekenden, hvilket vil give gode rammer for at tiltrække flere konferencer og events til Sønderborg, hedder det i en pressemeddelelse.

Værelser med havudsigt
Allerede fra december i år vil det være muligt at booke ophold på hotellet, der ligger ud til Alssund. Det har arkitekten udnyttet og givet 92 procent af værelserne udsigt over vandet.

Herudover vil det 70 meter høje hoteltårn rumme en udsigtsetage med panoramavinduer hele vejen rundt, som også vil være åben for offentligheden. Alsik-projektet får blandt andet også Danmarks største spa- og wellnessområde i fire etager.

Tilkomsten af Alsik til Sønderborg fik tidligere i år den danske hotel- og konferencekoncern Comwell til at opgive at drive sit hotel i byen. Beslutningen hang også sammen med, at Comwell ikke kunne ikke blive enig med ejeren af hotelbygningen om en ny lejeaftale.

Dermed stopper Comwell ved årets udgang driften af hotelbygningen i Sønderborg med 95 værelser, som kæden har drevet siden 2002. Ejeren af bygningen, Difko Sønderborg, forventes at finde en ny operatør.

Relaterede artikler:

PFA bygger nye hoteller for milliardbeløb

Comwell opgiver hotel i Sønderborg

Tvivl om milliardplan for kæmpe forlystelsespark ved Billund