PFA bygger nye hoteller for milliardbeløb

Blandt PFAs hotelprojekter i Danmark er den igangværende opførelse ved havnen i Sønderborg af 4-stjernede Hotel Alsik, der åbner næste år med 190 værelser. Det skal drives af tysk hotelkæde, der dermed får dansk debut.

HOTELLER: Pensionsselskabet arbejder med fire hotelprojekter med ca. 700 værelser i København – og er i Jylland med til at opføre et større hotel, der for første gang vil bringe stor tysk hotelkæde til Danmark.

Realiseres planerne, har PFA om to-tre år fire nye hotelbygninger i København. To tæt på Københavns Lufthavn, en i Københavns Nordhavn samt et boutique-hotel på Islands Brygge. PFA er også med til at opføre nyt hotel i Sønderborg. Det siger direktør i PFA Ejendomme, Michael Bruhn, til standby.dk

De to hotelplaner ved lufthavnen omfatter, som standby.dk før har skrevet, hotel tæt på Metrostation Kastrup og et ved den næste Metrostation (Femøren) på Hedegaardsvej.

Københavns Lufthavn meddelte i januar, at Nordic Choice Hotels, ejet af norske Petter Stordalen, skal opføre et Comfort Hotel med 500 værelser, der skal stå klar i 2020 tæt på det nuværende Hilton Copenhagen Airport. Som led i aftalen med lufthavnen overtager Choice 1. april driften af bygningen der huser Hilton Copenhagen Airport. Det omdøbes til Clarion Hotel Copenhagen Airport. Københavns Lufthavn ejer bygningen.

”Trods Stordalens indtog i Københavns Lufthavn tror vi, at vi har en business case med vores to nye mulige hoteller tæt på lufthavnen. Der er plads til os begge,” siger Michael Bruhn og tilføjer: ”Siden standby.dk i december skrev om vores planer for to hoteller i Kastrup-området, er vi kommet længere med projektet om et hotel tæt på akvariet, Den Blå Planet. Det skal ligge ved Metrostation Kastrup; vi har forhandlet med fem hoteloperatører, nu er to tilbage. Vi arbejder på fuldt tryk med projektet.”

Hotellet ved Metrostation Kastrup får omkring 300 værelser samt et område med café og shopping. PFA forventer beslutning om dette hotel inden sommerferien. Skal det opføres, kan det stå klar om to-tre år.

”Hvis business casen skal fungere, ønsker vi lange aftaler med operatøren af hotellet. Det er vigtigt, at vi føler os komfortable med denne, man har jo før set operatører trække sig ud,” siger Michael Bruhn.

Hotel i pipeline

Det andet mulige hotel i Kastrup vil PFA opføre på den store parkeringsplads på Hedegaardsvej mellem bygningen med SAS tidligere hovedkontor i Danmark og Metrostation Femøren. Tæt ved denne station ligger i forvejen 4-stjernede Park Inn by Radisson Copenhagen Airport Hotel med 295 værelser.

”Projektet på Hedegaardsvej er dog længere nede i vores pipeline, men bliver det en realitet får det omkring 150 værelser,” siger Michael Bruhn.

Herudover har PFA to andre hotelprojekter i København. Et hotel på Redmolen i Københavns Nordhavn med 150 værelser; tages beslutningen inden sommerferien, kan hotellet stå klart inden for tre år.

”Ligeledes kigger vi på en plan om et super lækket boutique-hotel på Islands Brygge med under 100 værelser, der kan være klar indenfor to år,” siger Michael Bruhn.

Også hotel i Sønderborg

Uden for København er PFA med til at opføre 4-stjernede Hotel Alsik ved havnen i Sønderborg – et projekt til 600 mio. kr. Hotellet, der åbner i slutningen af næste år, får 190 værelser, tre restauranter og konferencefaciliteter til 400 – det vil næsten fordoble byens hotelkapacitet, oplyser Sønderborg Kommune.

Hotellet bliver ifølge kommunen grænseregionens største hotel. Ud over PFA Ejendomme er også Danfoss-ejerne Bitten & Mads Clausens (BMC) Fond medinvestor i hotellet, der bygges som to hoteltårne på 19 og 70 meter.

Det tyske firma RIMC skal drive hotellet. Kæden driver i forvejen næsten et halv hundrede hoteller i Tyskland, men dette bliver kædens første i Danmark.