Comwell stopper som hoteloperatør i Sønderborg.

Comwell opgiver hotel i Sønderborg

Den danske hotel- og konferencekoncern kan ikke blive enig med ejeren af hotelbygningen om en ny lejeaftale. Sønderborg får i år sit hidtil største hotel.

Med årets udgang stopper Comwell driften af hotelbygningen i Sønderborg med 95 værelser, som Comwell har drevet siden 2002. Ejeren af bygningen, Difko Sønderborg, forventes at finde en ny operatør.

”Vi har forhandlet i længere tid om forlængelse af lejekontrakten i Sønderborg, men kunne ikke finde en fornuftig løsning. Jeg vil ikke sige hvilket beløb, der skilte os,” siger Comwells koncernchef, Peter Schelde, til standby.dk og tilføjer, at den store koncern ikke er i fare for at miste andre af sine over 15 hoteller og konferencecentre i Danmark. Comwell omsætter på årsbasis for cirka en milliard kroner og havde sidste år over en halv million overnattende gæster.

Grænseregionens største hotel
Konkurrencesituationen for hotel- og konferencemarkedet i Sønderborg vil blive skærpet og dermed give en ny markedssituation når det 4-stjernede Hotel Alsik ved havnen i Sønderborg åbnes i år. Projektet til 600 millioner kroner får blandt andet 190 værelser, konferencefaciliteter til 400 og tre restauranter. De mange nye værelser på Hotel Alsik vil næsten fordoble antallet af hotelværelser i Sønderborg, hvor der i dag er omkring 250. Dermed bliver Alsik største hotel i grænseregionen.

Den kommende og skærpede konkurrence var med i Comwells overvejelser, siger koncernchef Peter Schelde og tilføjer: “Det er trist, at vi må trække os ud af Sønderborg. Vi har drevet hotellet i godt 15 år og er glade for hotellet, beliggenheden, vores cirka 45 dygtige medarbejdere og de mange trofaste gæster. Men vi må have blikket rettet mod markedet nationalt og konkurrencesituationen lokalt. Dette, sammen med en dialog om det fremtidige aftalegrundlag med udlejer, har betydet, at vi har besluttet at overlade driften til andre.”

Comwell er i gang med at opføre sit første hotel i selve København. Det åbner i anden halvdel af næste år med 493 værelser i Københavns Nordhavn – ligeledes oplyste Comwell forleden, at koncernen næsten vil fordoble antallet af værelser på sit hotel i det centrale Aarhus, en stigning på 198 fra de nuværende 240. Ud over sine hoteller og konferencecentre har Comwell også tre ‘venues’ i Danmark – Comwell Conference Center ved Bella Center og i Aarhus oplevelseshuset Smedien og DSB’s gamle værkstedsbygning, Centralværkstedet.

Relaterede artikler:

Stort Aarhus-hotel bliver endnu større

Co-Work område på alle Comwells hoteller

Comwell vil øge i Danmark

PFA bygger nye hoteller for milliardbeløb