Der er store planer om en ny forlystelsespark i Billund, Billund Ø. Illustration: Creo Arkitekter / Lars Møller Christensen.

Tvivl om milliardplan for kæmpe forlystelsespark ved Billund

En iværksætter med flere konkurser bag sig har plan til 10 milliarder kroner om forlystelsespark i Billund, herunder et hotel, som – hvis det bygges – bliver Danmarks næststørste.

“Det lyder som om, det kan blive en udfordring at få økonomi i en investering af den størrelse,” siger Legolands administrerende direktør, Christian Woller, til STANDBY efter Herning-firmaet Gram & Jeppesen Group har præsenteret planer en forlystelsespark i Billund til ti milliarder kroner.

Parken, der har arbejdstitlen ”Billund Ø,” skal stå klar til starten på turistsæsonen 2022 og vil med et hotel med 915 værelser i alt dække det dobbelte areal af det nuværende Legoland.

Det skriver Gram & Jeppesen Group i hvert fald i en pressemeddelelse. Mens Legoland fylder 147.000 kvadratmeter vil den planlagte nye forlystelsespark, Billund Ø, i alt være på 300.000 kvadratmeter.

Billund Ø skal opføres i et område som Billund Kommune har udlagt til ferie- og ressortturisme. En lokalplan for området er på dagsordenen til næste uges møde i teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Billund har i forvejen attraktioner som Legoland, Lalandia, det nye Lego House og det nærliggende Givskud Zoo.

10 milliarder kroner er ”småpenge”
Ifølge pressemeddelelsen skal opførelsen af Billund Ø ske “i samarbejde med internationale og nationale investorer og kapitalfonde,” dog uden der sættes navn på investorerne.

Gram & Jeppesen Group er ejet af Aaase Capital Holding, hvor Peder Jørgen Jeppesen er direktør. Firmaet er ejet af en ejerkreds på fem personer, alle med efternavnene Jeppesen, skriver DagensByggeri.dk

Peder Jørgen Jeppesen har ifølge JydskeVestkysten og Dansk Byggeri en lang række konkurser bag sig, men han garanterer, at finansieringen på 10 milliarder kroner er på plads. ”Vi har en underskrevet aftale med én investor. De 10 milliarder kroner er småpenge for ham,” siger Peder Jørgen Jeppesen.

Hvem investoren for hvem ti milliarder kroner er ”småpenge,” vil Peder Jørgen Jeppesen ikke afsløre – heller ikke uden for citat, så JydskeVestkysten kan få bekræftet oplysningen af investoren.

Mange konkurser
Peder Jørgen Jeppesen er kendt som entreprenør på Herning-egnen, hvor han har været med i flere ejendomsprojekter. Han har også været involveret i 15 selskaber, der er gået konkurs med ham ved roret, eller kort efter han er trådt ud af selskabet, viser hans historik på virksomhedsregistret biq.dk, skriver JydskeVestkysten.

Fortiden har dog intet med det nye projekt at gøre, siger Peder Jørgen Jeppesen. ”Jeg har 4-5 konkurser bag mig. De andre er selskaber, jeg har solgt, som jeg har været direktør i tidligere. Det er ikke mig, der er gået ned med dem. Det er dem, jeg har solgt selskaberne til. Det er bare uheldigt,” siger han.

Egenkapitalen i Gram & Jeppesen Group er pt. omkring tre millioner kroner, hvad der tilsyneladende levner godt 9996,5 millioner kroner, før projektet i Billund kan realiseres, noterer DagensByggeri.dk

Billund Ø-projektet skal blandt andet have et hotel med 915 værelser – bliver det til noget vil det være Danmarks næststørste hotel. Illustration: Creo Arkitekter / Lars Møller Christensen.

En udfordring
Billund Ø-projektet skal blandt andet have et hotel med 915 værelser. Bliver det en realitet vil det være Danmarks næststørste hotel; kun overgået af CabInn Copenhagen, der åbner næste år med lige over 1.200 værelser og Danmarks i dag største hotel, Bella Sky ved Bella Center og dets 812 værelser.

Til sammenligning har Legoland i Billund når forlystelsesparken åbner sit andet hotel næste år i alt 365 værelser.

I en kommentar til planerne om Billund Ø, siger Legolands administrerende direktør, Christian Woller, til STANDBY.dk:

”Det er altid interessant, når der er nye planer i Billund. Det lyder som om, det kan blive en udfordring at få økonomi i en investering af den størrelse (10 milliarder kroner, red), men lad os se hvad det bliver til.”

Også bestyrelsesformand i den danske hotelbrancheforening, Jens Zimmer Christensen, har løftede øjenbryn overfor Billund Ø-projektet. Han siger til STANDBY.dk:

”Jeg kender kun Billund Ø-projektet fra pressen, men det lyder som et voldsomt stort projekt fra nogle, man ikke har hørt om. Og det faktum, at en investor med ti milliarder kroner ikke står frem giver stof til eftertanke. Og hvis det er korrekt, at der skal investeres ti milliarder kroner i Billund Ø, så skrumper feltet for den mulige investor jo lidt ind.”

Ny forlystelsespark i Billund
Mens Billund Ø-projektet kan virke urealistisk, skulle der være en mere konkret ny turistattraktion på vej i Billund.

Når 2020-sæsonen går i gang i åbner brødrene Jacob og Aage Hindhede en ny afdeling af deres Wow-Park i en skov syd for Lalandia og øst for Lego-koncernens produktionsbygninger, skriver JydskeVestkysten.

I 2013 åbnede brødrene deres første Wow-Park i Løvstrup Plantage mellem Ringkøbing og Skjern. Wow-Park er et legeland i trækronerne, hvor bevægelse, frisk luft og læring gennem leg går op i den højere enhed.

Wow-parken i Billund bliver en investering på et større tocifret millionbeløb og der forventes cirka 100.000 gæster om året.

Relaterede artikler:

Legoland klar til 50 års jubilæum

Lille fremgang for Danmarks 50 største attraktioner

Chefrokade i Legoland