- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Spies-gæster i godt humør – trods lang forsinkelse

God plads ombord da 213 Spies-gæster onsdag aften med to døgns forsinkelse fløj med en A380-dobbeltdækker fra København til Cypern.

Omkring 350 Spies-gæster skulle i mandags være fløjet med en Airbus A330 fra Thomas Cook Airlines Scandinavia fra København til Cypern. Men flyvningen måtte udskydes, fordi flyet i stedet skulle hente ”strandede” Spies-passagerer på Rhodos, der ikke kunne komme fra den græske ferieø på grund af store IT-problemer i lufthavnen.

I stedet blev Cypern-gæsterne indkvarteret på Clarion-hotellet ved Københavns Lufthavn, det tidligere Hilton Copenhagen Airport.

Klik på billedet for stort format: Spies-gæster i Gate C39 i Københavns Lufthavn og klar til deres første flyvning med en Airbus A380, fra venstre Lone Christensen, Matti Kjærulff, Sofie Christensen og Thomas Kjærulff. Foto: Henrik Baumgarten.

Her blev det til megen ventetid og besked flere gange om, hvornår de kunne komme mod Cypern. Det skete så endelig onsdag aften, hvor flight VKG (Viking) 1102 klokken 20.15 blev skubbet fra gate C39 i Københavns Lufthavn. Det er samme gate Emirates bruger til sin daglige flyvning til Dubai med en Airbus A380.

Og flyvningen VKG 1102 blev onsdag aften også udført at netop en A380; indlejet af Thomas Cook Airlines fra portugisiske Hifly.

De 350 passagerer, der i mandag skulle have fløjet fra København til Lanarca på Cypern, var frem til onsdag aften skrumpet til 213; nogle gæster var kommet til andre Spies-destinationer, andre var taget hjem med pengene tilbagebetalt.

I gate C39 var der trods den to døgn lange forsinkelse ganske god stemning. STANDBY.dk, der som eneste medie var i lufthavnen i forbindelse med denne afgang, talte blandt andet med tre grupper rejsende fra henholdsvis Solrød syd for København, Asnæs i Odsherred samt jyske Viborg.

For lavt informationsniveau
De var enige om, at informationen fra Spies om afrejsetidspunktet fra København til Cypern ikke var optimal. ”Vi fik meget lidt information, vi kunne se mere på medierne. Først i dag, onsdag, fik vi personale fra Spies til at komme til hotellet, så vi havde nogle at tale med,” lød meldingen.

De tre par havde forståelse for, at Thomas Cook Airlines og Spies havde udskudt deres afgang for at få de strandede gæster hjem fra Rhodos. ”Det er fair nok, men vi ville gerne have haft mere information om vores afgang til Cypern,” blev der sagt.

De havde alle boet på Clarion-hotellet, hvor Spies havde sørget for værelser og mad – og hvor gæsterne var enige om, at de havde fået en god behandling og boet godt.

Klik på billedet for stort format: Klar til afgang, fra venstre Thomas Cook Airlines-kolleger crew-planlægger Marlene Jensen, kommunikationschef Lisbeth Nedergaard og supervisor Kaja Holmstrup samt supervisor i Spies, Lone Alstrup. Foto: Henrik Baumgarten.

Brugte kun økonomiklassen
Selv om A380’eren fra Hifly, der klarede onsdagens flyvning fra København til Cypern, har plads til 471 passagerer på tre kabineklasser, sad de 213 gæster kun i Economy, der har 399 sæder. De 60 sæder på Business Class eller de 12 på First Class var som led i kontrakten mellem Thomas Cook Airlines og Hifly ikke til disposition. Til gengæld var der gratis mad og drikke.

Til at klare eventuelle sprogforbistringer mellem passagererne, der alle var fra Danmark og Sverige, og den portugisiske besætning var fire kabineansatte fra Thomas Cook Airlines med på turen. Dette er standardprocedure når Thomas Cook Airlines chartrer fly fra andre flyselskaber.

Forsinkelse til millionbeløb
Med på turen fra København til Cypern og retur til København natten til torsdag var også den nye kommunikationschef i Thomas Cook Airlines, Lisbeth Nedergaard, der til STANDBY.dk sagde:

”Vi er meget kede af forsinkelsen, at passagererne har ventet rigtig længe og at informationsniveauet desværre ikke har været det bedste. Men vi er fem fra Thomas Cook Airlines på flyvningen, hvor vi også stiller os til rådighed for at svare på passagerernes spørgsmål.”

Lisbeth Nedergaard har endnu intet bud på den samlede regning for forsinkelsen med indlejning af fly, hotelophold til passagerer og andre udgifter. Men der bliver et millionbeløb.

Klik på billedet for stort format: A380-flyet letter fra Københavns Lufthavn mod Cypern. Foto: Michael Midtgaard.

Airbus A380-flyet fra Hifly igen lander torsdag morgen i Københavns Lufthavn med 346 svenske passagerer. Fra København flyves de til Stockholm hovedlufthavn, Arlanda, der i denne tid ikke har mulighed for at tage A380’ere, med to mindre fly – en Airbus A321 fra Thomas Cook Airlines og en Airbus A320 fra Danish Air Transport.

Relaterede artikler:

Større puslespil at få strandede danskere hjem

Spies klar med rejser til næste sommer

Spies siger velbekomme til All Inclusive