Større puslespil at få strandede danskere hjem

IT-problemer i lufthavnen på den græske ferieø Rhodos påvirkede tusindvis af flypassagerer. Da der ikke kunne skaffes ekstrafly, kom feriegæster til andre destinationer senere afsted.

Lufthavnen på Rhodos er en af de 14 græske lufthavne, der drives af tyske Fraport AG, Frankfurt Airport Services Worldwide. Og i weekenden skabte omfattende IT-problemer i lufthavnen på Rhodos.

Ifølge DR.dk betød et IT-nedbrud i indtjekningssystemet i lufthavnen på Rhodos, at fra søndag aften kunne fly hverken lette eller lande, og tusindvis af passagerer kunne ikke komme afsted, men måtte overnatte på for eksempel solsenge på nærliggende hoteller. Mandag meldte de græske lufthavnsmyndigheder, at problemerne var løst.

Problemerne ramte søndag blandt andet tre fly fra danske Thomas Cook Airlines, der blev omdirigeret til andre lufthavne i området, fordi de ikke kunne lande i lufthavnen på Rhodos. For eksempel måtte et Thomas Cook Airlines-fly til Rhodos i stedet lande i tyrkiske Dalaman – derfra blev de 212 Spies-gæster sejlet i tre både til Rhodos, oplyser Spies til STANDBY.dk

Forsinkede fly til Cypern
For at få de strandede gæster på Rhodos hjem valgte Thomas Cook Airlines mandag at forsinke flyvninger fra Danmark til Cypern, så flyene i stedet kunne komme til Rhodos og hente passagerer. Dermed kom gæster til Cypern først afsted med omkring to døgns forsinkelse, siger Lisbeth Nedergaard, kommunikationschef i Thomas Cook Airlines, der primært flyver for Spies.

I aften, onsdag, sender Spies og Thomas Cook Airlines en chartret Airbus A380 fra København til Larnaca på Cypern med de forsinkede gæster. Flyet, der tilhører den portugisiske wetlease-operatør Hifly, er blevet chartret af Thomas Cook Airlines Scandinavia til at bringe chartergæster fra København til Larnaca på Cypern. Det skriver CHECK-IN.dk

”Det er Thomas Cook Airlines der som flyselskab står for transporten af vores passagerer til og fra i dette tilfælde Rhodos. Vi er naturligvis været i tæt dialog med Thomas Cook Airlines. Det var jo ikke kun Spies og Thomas Cook Airlines der havde problemer på Rhodos. Det var også tilfældet for mange andre europæiske rejsearrangører,” siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen, til STANDBY.dk og tilføjer:

”I sådanne tilfælde som med Rhodos i denne omgang, prioriterer man typisk at få de ”strandede” gæster hjem først – og så i dette tilfælde lade endnu ikke-udrejste gæster vente med at komme på ferie. Det betød desværre at Cypern-gæsterne kom et par døgn senere afsted end planlagt.”

Samlet har Spies her i skolernes sommerferie cirka 55.000 gæster på charterferie – de tre største rejselande er Spanien, Grækenland og Tyrkiet.

Relaterede artikler:

Grækenland ser stor vækst i flypassagerer

Her er danskernes charterfavoritter

Spies klar med rejser til næste sommer