- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Sportsevents skaber 15.000 overnatninger på Fyn

ITU Multisport World Championships Festival finder til sommer sted på Fyn i perioden 6.-14. juli i Middelfart, Svendborg og Odense, og det er godt for fynsk turisme.

Det forventes, at der vil deltage op mod 5.000 nationale og internationale atleter, og ITU Multisport World Championship Festival forventes at generere mere end 15.000 overnatninger på Fyn.

Programmet for festivalen byder den 6. juli på Duatlon (standard) og 8. juli på Duatlon (sprint), i Odense og Middelfart. Den 10. juli er der Cross Triatlon i Svendborg, den 12. juli Aquatlon og den 14. juli Aquabike i Middelfart/Odense. Samme dag er der Lang Distance Triatlon og Lang Distance Stafet i Middelfart/Odense, samt Afslutningsceremoni i Odense.

VM i cyklecross i Bogense
Hertil kommer så, at der om et lille års tid afvikles VM i cyklecross i Bogense, hvor det ikke kun er i værtskommunen på Nordfyn kasseapparatet klinger. Flere af de omkringliggende fynske kommuner ser ud til at få værdi af eventen.

Det er samme er tilfældet, når sommerens fem VM’er inden for triatlonsporten sænker festivalstemning over Fyn. Her er der særligt vækst i udsigt til de tre kommuner, der deler værtskabet, men på grund af eventens størrelse og den begrænsede kapacitet i de enkelte kommuner vil der også være god turismeomsætning på det øvrige Fyn.

VM i cyklecross og ITU Multisport World Championships Festival er fremtrædende blandt de højtprofilerede sportevents, Danmark har på paletten i 2018 og 2019, og de afvikles begge på Fyn med en betydelig fynsk værditilvækst til følge.

Solid turismevækst
”Det er naturligvis meget tilfredsstillende, at vi kan se frem til disse to store events med forventning om en turismeomsætning på henholdsvis knap 10 og godt 30 millioner kroner. Hos Sport Event Fyn glæder vi os over, at styrken i det solide fynske samarbejde på sporteventområdet, som efterhånden har en del år på bagen, viser sig så tydeligt her. Vi formår at sikre, at hele Fyn får glæde af arrangementerne – ikke bare i form af store sportsoplevelser, men også når det gælder den vækst, vi gerne vil fremme bredt på øen”, siger Jakob Staun, chef for Sport Event Fyn – en del af Udvikling Fyn.

I forbindelse med VM i cyklecross er hotellerne i Nordfyns nabokommuner blevet opfordret til at tilbyde shuttle til og fra Bogense, og det har blandt andre First Hotel Grand i Odense set et potentiale i.

”Jeg synes, det er oplagt, at vi tænker i, hvorledes vi kan få det maksimale udbytte af de mange gæster, som kommer i forbindelse med både VM i cyklecross og Multisport VM-festivalen. Vi vil rigtig gerne være med til at støtte den fortælling om Fyn som outdoor- og især cykelferiedestination, som vi ved appellerer til denne målgruppe, og så er det jo vigtigt, at vi giver alle disse potentielle ambassadører et stykke Fyn med hjem i rygsækken”, siger Lui Jensen, direktør First Hotel Grand.

Omsætning på 30 millioner
Hvad angår Multisport Festivalen anslår Sport Event Fyn, at den samlede turismeomsætning på cirka 30 millioner kroner fordeler sig på de tre værtsbyer Odense, Middelfart og Svendborg med henholdsvis 11,8, 5,9 og 3,0 millioner kroner, hvilket efterlader en omsætning på ikke under ni millioner kroner til det øvrige Fyn.

Rigtig mange udlændinge har allerede meldt deres ankomst til VM-festivalen. Blandt andet stiller amerikanerne indtil videre med 625 atleter, der skal dyste duatlon, aquatlon, lang distancetriatlon, aquabike og cross triatlon, og ifølge det amerikanske teams erfaring, medbringer de minimum en medrejsende og tilbringer i gennemsnit syv dage udenlands.

Også Sport Event Denmark er yderst tilfreds med den prognose, som Sport Event Fyn har lavet.

Fyn 2018 ITU Multisport World Championships Festival arrangeres i samarbejde mellem Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Danmark, Sport Event Fyn, Race Makers, Svendborg Kommune, Odense Kommune, Middelfart Kommune, samt fynske triatlonklubber.

 

Relaterede artikler:

Milliarder investeres i fynsk turisme

Fyn udnævnt som ’Bike Region’

VisitFyn afløser Eventyret Fyn