Fyn udnævnt som ’Bike Region’

Anne Høyby, projektleder for Bike Island 2020 hos Destination Fyn Klyngen, Brian Cookson, præsident for UCI og Jakob Staun, forretningsudvikler hos Sport Event Fyn ved overrækkelsen af UCI Bike Region Label i Bergen

Fyn fik udmærkelsen som UCI Bike Region i forbindelse med VM i landevejsløb i Bergen. Prisen gives til byer eller regioner, der har særligt klare strategier for at udvikle cyklismen og har evnen til at tiltrække store UCI-events.

Udnævnelsen af Fyn er resultatet af et unikt samarbejde mellem Cyklisternes By Odense, Destination Fyn Klyngen og Sport Event Fyn i regi af Udvikling Fyn.

I begrundelsen for prisen til Fyn sagde UCI-præsident Brian Cookson bl.a at Bike Island 2020 turiststrategien, der er startet af regionen Fyn, Langeland og Ærø, viser ambitionen om at bruge cykliongens styrke til at fremme turisme og økonomi. Vi ser frem til at samarbejde med vores nye UCI Bike Region partner ved 2017 Telenet UCI Cyclo-cross World Cup og 2019 UCI Cyclo-cross World Championships, som holdes i Bogense.

1.200 km cykelvej, skræddersyede services for cykelturister i det sydfynske og supercykelstier i Odense er blot nogle af de elementer, som har været med til at overbevise UCI om, at Fyn fremover skal have lov at pryde sig med den fornemme regnbuefarvede etiket, UCI Bike Region.

”Vi er meget stolte over, at UCI har bidt mærke i, at vi på Fyn er i stand til at koble Sport Event Fyn og Sport Event Denmarks dygtige arbejde med vores indsats på turismeområdet i form af Destination Fyns Bike Island-ambition. I den forbindelse vil jeg også gerne fremhæve Odenses arbejde med at sikre gode forhold for cyklister gennem Cyklisternes By”, siger Jane Jegind, der er næstformand i Sport Event Fyn.