Milliarder investeres i fynsk turisme

Oversigtsfoto over nye turismeinvesteringer på Fyn.

TURISME: Oplevelsesindustrien på Fyn oplever lige nu et historisk højt investeringstryk. En gennemgang fra Udvikling Fyn viser, at der de næste fire år kommer investeringer på mindst to milliarder kr. i hotelsenge og unikke oplevelser i det fynske.

Destination Fyn Klyngen har sammen med Sport Event Fyn sat sig for, at Fyn slår en klo i det stigende antal turister, og at Fyn samtidig bliver i stand til at tiltrække flere investeringer.

“Fyn har momentum. Der investeres massivt i udvidelse af overnatninger, udviklingen af en international ambition på cykelturisme og stærke signaturoplevelser, som kan brænde Fyn fast i de rejsendes bevidsthed. Det giver flere gode grunde til at besøge Fyn, og det har vi tænkt os at udnytte med vores nye markedsføringsstrategi FYN365”, siger Thomas Kastrup, forretningschef for Destination Fyn Klyngen.

Blandt sværvægterne, når det gælder investeringer, er Odenses færdigbyggede kulturhus Odeon til 600 mio. kr, den store genopbygning af Nyborg Slot til 276,6 mio. kr., det nye HCA Eventyrhus til 305 mio., og det nye golfanlæg i Kerteminde, Great Northern, til 400 mio. kr.

x

Læs Også

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.

Regeringens store kystprojekt halter

Flere af de prestigefyldte turismeprojekter i vandkanten er droppet, og finansieringen af de øvrige er fortsat usikker.

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet

”Et lighedstegn mellem omsætningen i de danske Michelin-restauranter svarer til at sammenligne med synligheden af Ferrari i den danske bilpark,” siger brancheekspert.