- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Stor restaurantkæde åbner hotel i København

Hotel Copenhagen Crown på Vesterbrogade er blevet overtaget af den danske restaurantkæde Cofoco, en forkortelse for Copenhagen Food Collective.

Cofocos kommunikationschef, Caroline Fehrn-Christensen, siger til STANDBY.dk, at det ikke er besluttet hvad hotellet skal hedde fremover.

”Vi har ikke lagt os fast på navnet, men det vil være på plads når hotellet fremstår med sit nye image efter sommerferien. Lige nu gennemgår hotellet en fuld og kærlig renovering af alle 90 værelser, lobbyen og så videre; jeg kender ikke budgettet for denne renovering,” siger Caroline Fehrn-Christensen og tilføjer:

”Det er ganske nyt, at vi har købt hotellet, vi havde lagt nogle følere ud for at se, hvilke muligheder der bød sig i en størrelse, der passede os. Vi beholder alt det nuværende personale.”

Mens Crown-hotellet, der indtil 2006 var under den franske Accor-hotelgigant, i dag har tre stjerner, vil det være forbedret så meget efter renoveringen, at det bliver et firestjernet boutiquehotel.

Cofocos første hotel
Hotel Copenhagen Crown på Vesterbrogade går tilbage til omkring 1880. Hotellet har heddet Copenhagen Crown Hotel de sidste 30 år, men skifter som nævnt navn til et endnu ikke besluttet i forbindelse med ejerskiftet.

Om sit første Cofoco-hotel siger direktør og en af de tre ejere af Cofoco, Christian Lytje, i en pressemeddelelse:

”Vi har gennem længere tid ønsket at gå ind i hotelbranchen og har ledt efter det rigtige sted i København, som vi nu har fundet og købt bygningen. Dette giver os en unik mulighed for at skabe præcis det hotel, vi ønsker, og renoveringen er i fuld gang.”

Udover de 90 værelser, hvoraf et par stykker har en lille tilhørende have, indrettes stueetagen med et større lobbyområde og en gårdhave. Begge vil være åbne for hotellets gæster og besøgende til kaffe, drinks og vin hele dagen, oplyser Cofoco.

”Det er vigtigt for os at lave et hotel, hvor man har lyst til at hænge ud andre steder end på sit værelse. Det kunne være i gårdhaven en lun sommeraften eller i stueetagen, hvor man kan slappe af, arbejde eller mødes med vennerne til et glas vin,” siger Christian Lytje og tilføjer:

”Vi kommer til at lave åbne kulturelle arrangementer på hotellet som koncerter, foredrag, vinsmagninger, arrangementer og oplevelser der bringer mennesker tættere sammen.”

”Vi vil skabe et hyggeligt og personligt hotel, hvor bæredygtigheden er i fokus, og i et prisleje der er til at betale, altså samme mantra som vi har succes med på vores restauranter,” siger Christian Lytje og fortsætter: ”Vi ser en stærk synergi mellem vores restauranter og hotellet, og tror på, at vi med hotellet kan være med til at give gæsterne  en endnu bedre oplevelse i København.”

Cofoco ejes i dag af Christian Lytje, August Lund og Thomas Rudbeck. I 2004 åbnede gruppens første restaurant – Restaurant Cofoco; de ti andre er: Les Trois Cochons, Høst, Vækst, Scarpetta Rantzausgade, Scarpetta Islands Brygge, Spuntino, Vespa, Llama, Jah Izakaya og Oysters & Grill.

Cofoco driver også Cofoco Food, der leverer convenience-mad til 7/11-kioskerne og flere dagligvarekæder samt catering til virksomheder, herunder Scandic Hotels, og private.

Danmarks største hotelkæde, Scandic med foreløbig 26 hoteller, indgik tidligere i år et nationalt samarbejde med Cofoco om kvalitetsmad, der udbydes i Scandics hotelshops.

I alt beskæftiger Cofoco tæt på 500 medarbejdere. Virksomheden har siden sidste år været selvforsynende med grøn energi fra sin egen solcellepark i Nordvestjylland, oplyser Cofoco.

Relaterede artikler:

Rekordmange konkurser blandt restauranter

Storhotel klar med ny direktør

Stor tysk hotelkæde får første hotel i Danmark