Alsik-hotellet ved havnen i Sønderborg opføres med blandt andet et tårn på 70 meter med de 190 hotelværelser og suiter.

Stor tysk hotelkæde får første hotel i Danmark

Den fine Steigenberger-kæde lægger navn til 4-stjernede Hotel Alsik i Sønderborg, der åbner i maj. Den tyske kæde, der også ejer danske Zleep Hotels, forventer at åbne 15 egne hoteller i Danmark.

Det kommende Alsik Hotel ved havnen i Sønderborg åbner efter planen 6. maj som Alsik Steigenberger Hotel Sønderborg. Dermed får Steigenberger-kæden som franchisetager sit første hotel i Danmark.

Klik for stort format. Samarbejdspartnerne omkring RIMC Hotels & Resorts og Deutsche Hospitality vækstplaner i Skandinavien, fra venstre skandinavisk direktør Henrik Bille Pedersen, medejer af RIMC, Gert Prantner og Thomas Willms, koncernchef for Deutsche Hospitality med blandt andet Steigenberger-varemærket. Foto: Henrik Baumgarten.

Bag Alsik-hotellet med dets 190 værelser, tre restauranter, en kæmpe spa på 4.500 kvadratmeter og 1.500 kvadratmeter til møder og konferencer, står Sønderjyllands største globale koncern, Danfoss (via Bitten & Mads Clausens Fond) samt den danske pensionskasse, PFA.

Selve hotellet, der bliver Sønderjyllands største, skal drives af tyske RIMC Hotels & Resorts, mens Steigenberger Hotels, en del af Deutsche Hospitality, som franchisetager skal stå for den daglige drift.

Deutsche Hospitality købte sidste måned 51 procent af danske Zleep Hotels med foreløbig ti hoteller i Danmark og fem konkrete yderligere på vej. Hertil kommer et enkelt Zleep Hotel i Sverige.

”Men vi har et mål om måske 30 Zleep-hoteller alene i Tyskland de kommende år,” sagde koncernchef for Deutsche Hospitality, Thomas Willms, torsdag til STANDBY.dk ved en præsentation af den tyske hotelkædes planer på det danske og skandinaviske marked.

Med til præsentationen i København var også medejer af RIMC, Gert Prantner, samt et velkendt ansigt i den danske hotelbranche, Henrik Bille Pedersen, der dels er direktør for Alsik-hotellet, dels skandinavisk chef for RIMC.

Selve Deutsche Hospitality opererer 150 eksisterende eller kommende hoteller, her af 85 i Tyskland, hvor kæden med dens i alt fire varemærker, er Tysklands fjerdestørste.

Ifølge Thomas Willms forventer Deutsche Hospitality ikke at komme med nye præsentationer af yderligere hotelprojekter i Skandinavien i år. Men på sigt, håber han, at der kan komme 10-15 hoteller fra Deutsche Hospitality alene i Danmark. Der er navnlig fokus på at bringe den tyske hotelkæde til København og Aarhus, men også andre større danske byer, hvor markedet er der.

Skal være mere kendt i Danmark
Mens Deutsche Hospitality og dets fire varemærker, Steigenberger Hotels and Resorts, Maxx by Steigenberger, Jaz in the City og IntercityHotel, er kendt på det tyske hjemmemarked, er kæden nærmest ukendt i Danmark, medgav Thomas Willms og Gert Prantner overfor STANDBY.dk

Derfor skal der også sættes ind med markedsføring og eget salgspersonale, så kæden bliver mere kendt i Danmark og resten af Skandinavien.

”Hele Skandinavien er et marked for os, vi kender de rigtige partner. Der går nærmest ikke en dag uden vi får en henvendelse om enten at overtage et enkeltstående hotel eller om vi vil drive et kommende nyt hotelbyggeri,” sagde den tyske duo og tilføjede: ”Vi har længe gerne ville ind på det skandinaviske marked, der er domineret af mange små og mellemstore regionale hotelkæder.”

Hotel med eget flyselskab
Samarbejdet mellem Deutsche Hospitality, RIMC og Danfoss kunne tiltrække flere rejsende til for eksempel Sønderborg ved at aktivere flyselskabet Alsie Express, der netop har hjemmebase i Sønderborg.

Alsie Express er indirekte ejet af Danfoss – og det kan komme på tale med for eksempel ruter fra det sydlige Norge og Sverige til Sønderborg, hvis der er en brugbar business case i dette, blev det også oplyst.

Relaterede artikler:

Nyt hotel skifter til dansk direktør før åbning

Dansk hotelkæde solgt til Tyskland

Stor tysk hotelkæde til Danmark

Zleep Hotels udskiller datterselskab