- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Stort erhvervsrejsebureau skifter direktør

Danmarks største erhvervsrejsebureau, Egencia, har i al stilhed udskiftet sin direktør i Danmark i over 10 år, Sys Hansen. Den hidtidige direktør for account management står nu i spidsen.

Den 59-årige Sys Hansen stoppede sidste måned som administrerende direktør for det store amerikansk-ejede erhvervsrejsebureau Egencia, der tidligere hed blandt andet Weco DSB Rejser før det i 2004 blev til Via Travel Danmark.

Sys Hansen er som direktør i Danmark blevet afløst af 45-årige Hans-Henrik Piplits Jensen, der også stadig har titlen Director of Account Management. Egencia har over 150 medarbejdere i Danmark – på hovedkontoret i København samt de regionale kontorer i Aarhus, Odense, Fredericia og Herning. Egencia ejes af de store amerikanske koncern Expedia, der blandt andet også omfatter Hotels.com

Henrik Piplits bekræfter STANDBY.dks oplysninger og siger i forbindelse med direktørskiftet: ”Vi har ikke hemmeligholdt noget, men vi er heller ikke gået ud med nogen information om dette – udover at vi selvfølgelig har informeret vores storkunder.

Men ellers er det business as usual, der er ikke noget dramatisk i dette – ud over at et direktørskifte selvfølgelig kan virke ‘dramatisk.’ Men direktørskiftet i Danmark er del af en større global reorganisering hos Egencia, hvor den klassiske landechefrolle er forsvundet i alle lande, ikke kun i Danmark,” siger Henrik Piplits.

Henrik Piplits er uddannet indenfor erhvervsrejser hos det daværende DSB Erhvervsrejser – hvor chefen var Sys Hansen. Han har efterfølgende taget en HD-uddannelse hos Copenhagen Business School. Han kom siden til et andet stort erhvervsrejsebureau, Carlson Wagonlit Travel, indtil han for otte år siden vendte tilbage til, hvad der i dag er Egencia. DSB Erhvervsrejser blev siden til Weco DSB og blev i 2004 solgt til norske Via Travel og siden igen til den nuværende ejer, Egencia.

“En institution i rejsebranchen”
”Vi vil savne Sys, hun er en institution i den danske rejsebranche og har en meget stor del af æren for Egencias nuværende placering i Danmark. Der er kæmpe respekt om Sys og hendes person her hos os i Egencia og i rejsebranchen,” siger Henrik Piplits og tilføjer:

”Min rolle er på mange måder uændret, jeg er stadig også ansvarlig account management i Danmark – og lidt i Finland – selv om jeg nu er administrerende direktør i Danmark.”

Fra trafikkontrollør til direktør
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sys Hansen, der i 2008 blev administrerende direktør for Egencias forgænger i Danmark, Via Travel, efter siden 2002 at have været salgs- og marketingdirektør i erhvervsrejsebureauets forgænger, Weco DSB. Hun var i øvrigt den første kvinde, der blev udnævnt som administrerende direktør for et erhvervsrejsebureau i Danmark.

”Jeg har aldrig ventet på at komme op på den øverste taburet. Det kunne være sjovt at være administrerende direktør, men det er aldrig noget, jeg er gået efter. Jeg er ambitiøs, ja, men kun for at være, hvor tingene sker, ikke for at have en bestemt stilling,” sagde Sys Hansen i 2008 til STANDBY.dk, da hun var blevet administrerende direktør for Via Travel i Danmark.

Sys Hansen begyndte hos DSB, hvor hun gennem årene havde mange funktioner og blandt andet titel af trafikkontrollør. Hun var med til at grundlægge DSB Erhvervsrejser, hvor hun var en af to Area Managers, da DSB Erhvervsrejser blev slået sammen med Weco Travel. Her var hun blandt andet ansvarlig for fusionen mellem de to bureauer – som i 2004 blev overtaget af norske VIA Travel.

Faldende overskud
Egencia oplyser ikke sin omsætning, men rejsebrancheanalytiker Ole Egholm fra Dansk Brancheanalyse siger til STANDBY.dk, at ifølge hans beregninger havde Egencia i Danmark i sidste regnskabsår en omsætning på omkring 1,4 milliarder kroner, mens der blev rapporteret et nettooverskud på tre millioner kroner

”Jeg har meget stor respekt for Sys Hansen og hendes indsats. De seneste ti år har Egencia, ifølge vores beregninger, haft et samlet overskud på 142 millioner. Alene fra 2008-2015 var der hvert år et tocifret millionoverskud, men i regnskabsåret 2016 faldt overskuddet til 3,6 millioner og kom sidste år ned på tre millioner kroner,” siger Ole Egholm og tilføjer:

”Generelt går det ikke godt med erhvervsrejsebureauernes indtjening og overskud. De har generelt lav vækst og er ikke gode til at tjene penge. Men Egencias historiske indtjening er markant den bedste blandt alle erhvervsrejsebureauerne. Jeg vurderer Egencia til omsætningsmæssigt at være det største erhvervsrejsebureau i Danmark – fulgt af American Express Global Business Travel, CWT og BCD Travel. Egencia, Amex og CWT omsatte for over en milliard kroner i sidste regnskabsår.”

Relaterede artikler:

Rekordoverskud i danske rejsebureauer

Amex klar med nordisk chef efter køb af konkurrent

Rejsebranchen skal bruge flere ansatte