Svenske Christer Nordlund, der hidtil har været Europachef for HRG, bliver general manager i Norden for sammenbragte American Express Global Business Travel og britiske HRG. (Foto: Hogg Robinson Group.)

Amex klar med nordisk chef efter køb af konkurrent

American Express Global Business Travel har efter sit globale opkøb af konkurrenten HRG udnævnt sin nordiske ledergruppe for det store erhvervsrejsebureau.

Svenske Christer Nordlund bliver general manager i Norden for Amex, American Express Global Business Travel, og britiske HRG, Hogg Robinson Group, oplyser Amex i en pressemeddelelse. Han har senest været Europachef for HRG, men tidligere også været chef for HRG i Norden.

Christer Nordlunds nordiske ledergruppe vil også bestå af Helene Holmberg som Director and Head of Sales, Nordics, Anders Bohlin som Director and Head of Client Management, Nordics, Kirsi Paakkari som Director/General Manager, Finland.

Mattias Andersson, der indtil nu har ledet HRG i Norden, er udnævnt til Vice President for Traveler Care i Norden.

”Christer Nordlunds fremtidige hovedopgave bliver at sikre en vellykket integration af Amex GBT og Hogg Robinson Group (HRG), to af verdens største aktører inden for forretningsrejser. Målet med Amex’ overtagelse af HRG er at skabe verdens førende Travel Management virksomhed,” hedder det fra Amex.

Christer Nordlund har været hos HRG siden 1998. I sin nye rolle rapporterer han til Jason Geall, Vice President og Regional General Manager for GBT i Nordeuropa.

”HRG og GBT er allerede godt repræsenteret i Norden, og integrationen af selskaberne giver os mulighed for at bygge videre på denne styrke,” siger Christer Nordlund.

Et af verdens største erhvervsrejsebureauer
Konkurrencemyndighederne i USA og EU sagde tidligere på året ja til at Amex kunne købe britiske HRG og dermed skabe et af verdens største erhvervsrejsebureauer. Amex GBT omsætter årligt for cirka 200 milliarder kroner på verdensplan, HRG har cirka den halve omsætning.

Qatar Investment Authority ejer halvdelen af Amex som efter det oplyste betaler omtrent 3,6 milliarder kroner for HRG. Alene i Danmark vil Amex og HRG sammenlagt skabe landets største erhvervsrejsebureau med en årsomsætning med de seneste tal på 1,6 milliarder kroner. I Danmark er Amex blandt landets omsætningsmæssigt største erhvervsrejsebureauer, mens HRG er 8. størst. I Danmark har Amex cirka 130 medarbejdere, mens HRG har omkring 35.

Blandt Amex’ største kunder i Danmark er A.P. Møller-Mærsk, der står for cirka halvdelen af Amex’ omsætning i Danmark, Grundfos, Haldor Topsøe-koncernen, Velux og Ørsted (det tidligere DONG Energy)

Mens HRG kun er 8. største erhvervsrejsebureau i Danmark, er HRG i Skandinavien det næststørste i Norge efter Egencia og tredjestørst i Sverige efter Amex og Carlson Wagonlit Travel, CWT. HRG har sit danske hovedkontor i Hvidovre ved København, men har ligesom Amex sin skandinaviske ledelse i Sverige.

Relaterede artikler:

OK til kæmpe erhvervsrejsebureau

Rejsebureauer lander nye aftaler med Air France KLM

Fusion blandt erhvervsbureauer skal sænke omkostninger