- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Svenske Michelin-kokke serverer gratis mad i naturen

For at sætte fokus på naturlig mad lancerer VisitSweden sammen med fire svenske Michelin-kokke konceptet The Edible Country med gratis ni retters menuer - som gæsterne selv tilbereder.

Konceptet med Det Spiselige Land kan nydes af alle, også af for eksempel danske turister, syv steder i Sverige mellem maj og september.

På syv midlertidige spisesteder i den svenske natur tilbydes menuer kreeret over ingredienser fra den svenske natur. Gæsterne skal dog selv lave maden – efter opskrifter fra fire svenske Michelin-kokke; ellers er det gratis, og der kan reserveres bord på Bookatable.com, oplyser det svenske turistråd, VisitSweden, i en pressemeddelelse.

Som led i initiativet er syv træborde placeret rundt om i Sverige med brugsklare køkken-udstyr og madlavningsværktøjer. De syv borde er placeret i Skåne, Vestsverige, Lapland, Jämtland, Småland, Stockholms skærgård og Värmland – der er flere oplysninger om regionerne på Visit Swedens hjemmeside.

Forskellige menuer
Via dette nye globale initiativ ønsker Sverige at sætte fokus på, hvor let og tilgængelig sund mad kan være. Konceptet ’The Edible Country’ (det spiselige land) består af en ni-retters menu, som gæster selv tilbereder i den svenske natur.

“Sverige er 96 procent ubeboet og alligevel let tilgængeligt. Vores natur er fyldt med spiselige ingredienser, og vi ønsker at invitere gæster til at nyde dem i naturen. Ved hjælp af vores stjernekokke-menu gør denne nye og innovative kulinariske oplevelse det muligt for gæster selv at udforske naturens egen gourmetmad,” siger Jennie Skogsborn Missuna, oplevelsesansvarlig i Visit Sweden.

Retterne på menuen varierer afhængigt af sæsonen, så ingredienserne kan findes i naturen næsten hele året rundt. Blandt retterne er en skov-bouillon med pocheret aborre og smeltet urtesmør samt friskrøget ørred med kantareller og skovsyre. Dette og meget mere findes i ’The Edible Country’.

“Ved Bookatable.com hjælper vi madglade mennesker med at finde gode restauranter og mindeværdige spiseoplevelser, så vi er glade for at hjælpe med denne innovative idé,” siger direktør Michel Cassius fra Bookatable hos Michelin.

Relaterede artikler:

ABBA-medlem åbner minihotel

Stigende milliardomsætning på danske restauranter

64 nordiske restauranter med Michelin-stjerner