Michelin-figur ved indgangen til Københavns Rådhus mandag. (Foto: Anna Kron Boysen)

64 nordiske restauranter med Michelin-stjerner

Efter præsentationen i går af Michelin Nordic Guide 2018 har Sverige nu sin første restaurant med 3 stjerner. 52 af de 64 nordiske Michelin-restauranter er i Danmark eller Sverige.

De fem nordiske lande har i årets udgave af Michelin Nordic Guide nu tre restauranter med tre Michelin-stjerner, syv med to stjerner og 54 med hver én Michelin-stjerne.

Ifølge Michelin betyder en stjerne, at der er tale om en særdeles god restaurant i sin kategori, to stjerner signalerer fremragende kogekunst som er en omvej værd, mens de tre Michelin-stjerner betyder et exceptionelt køkken der i sig selv er en rejse værd.

Både restauranterne Geranium i København og Maaemo i Oslo beholdt deres tre Michelin-stjerner, og fik i år selskab i den fornemste række af restaurant Frantzėn i Stockholm.

De syv nordiske restauranter, der i går beholdt eller kom op på to Michelin-stjerner, er i Danmark restaurant AOC og Kadeau i København samt vestjyske Henne Kirkeby Kro. I Sverige har fire restauranter nu to Michelin-stjerner, nemlig Oaxen Krog i Stockholm, Vollmers i Malmø, Daniel Berlin i Tomelilla og Fäviken Magasinet i Järpen.

Danmark har efter præsentationen af Michelin Nordic Guide 2018 nu i alt 22 restauranter med hver en Michelin-stjerne, der kom to nye på årets liste, restaurant Jordnær i Gentofte og restaurant MeMu i Vejle.

Sverige har også 22 restauranter med hver én Michelin-stjerne, der kom i år tre nye svenske restauranter på denne liste: Aloë og Agrikultur, begge i Stockholm, samt restaurant Sav i Malmø.

Få Michelin-stjerner i Norge, Finland og Island
Norge har på den nye Michelin-liste kun fem restauranter med én Michelin-stjerne, Galt i Oslo er ny på den norske liste.

Finland har fem restauranter med hver én Michelin-stjerne, alle i Helsinki, hvor Restaurant Grön er ny på den finske liste.

Island må fortsat nøjes med en restaurant med en enkelt Michelin-stjerne, nemlig Dill i Reykjavik.

Den første Michelin-guide kom i år 1900, udgivet af brødrene André og Édouard Michelin, der fremstillede bildæk. Guiden var henvendt til franske bilister – der var dengang under 3.000 privatbiler i Frankrig. Formålet med guiden var at få bilisterne til at køre mere og dermed øge efterspørgslen på biler og dermed også bildæk…

Relaterede artikler:

Michelin-stjerne giver stor glæde i Vejle

Madturisme for milliarder

DFDS jagter sejlende Michelin-stjerne

 

 

x

Læs Også

Stor hotelkæde klar med ny salgsdirektør i Danmark

Radisson Hotel Group har sat navn på sin nye Country Director of Sales for Danmark, Island og Malmø. Han er hentet hos norske Nordic Choice Hotels i Danmark og havde tidligere topjob på daværende Hilton Copenhagen Airport.

Klar med direktør til nyt luksushotel

I 2020 åbner Nordic Choice Hotels fornemt hotel i det tidligere centralposthus ved Tivoli i København. Kæden har netop ansat 51-årig dansker som direktør.

Kendt luftfartsprofil til VisitDenmark

Tidligere ruteudviklingsdirektør i Københavns Lufthavn tiltræder som ny markedschef for Norge og Sverige i VisitDenmark. Han kommer fra en direktørstilling i Swedia Airports.

Hindsgavl-direktør træder ind i HORESTAs bestyrelse

Uffe Høeg Johansen bliver nyt medlem i HORESTAs bestyrelse, hvor han afløser Christoffer Knuth fra Knuthenborg Safaripark.

10 års kulturrevolution forandrede Scandic

Scandic blev i 2017 kåret som Danmarks bedste arbejdsplads, og det skyldes ikke mindst målrettet arbejde fra adm. direktør Jens Mathiesen, der 1. juni kan fejre 10 års jubilæum.

Erfaren profil får nyt job hos erhvervsrejsebureau

Thomas Friis Rasmussen tiltræder 1. juni i stillingen som Director Client Management for BCD Travel i Norden. Han kommer med flere års erfaring fra blandt andet British Airways.