Slottsholmen-hotellet, ejet af det tidligere ABBA-medlem Björn Ulvaeus, er med i Best Westerns BW Premier Collection. Foto: Slottsholmen.com

ABBA-medlem åbner minihotel

Björn Ulvaeus, et af de 4 medlemmer af ABBA, har netop fået eget boutiquehotel med konferencelokaler og restaurant i Västervik, hvor han voksede op. Hotellet er i Best Westerns BW Premier Collection hoteller.

Björn Ulvaeus’ hotel, Slottsholmen, har kun 11 lejlighedssuiter, til gengæld er de udover badeværelse udstyret med køkken og vaskemaskine ligesom der fra blandt andet balkonenerne er udsigt til vandet. Det største suite, Mamma Mia-suiten, er på 78 kvadratmeter i to etager.

Hotellet ligger i Västervik på Smålands østkyst ud til Østersøen, cirka 250 kilometer syd for Stockholm.

Hotel Slottsholmen har netop overstået sine premiereuger; udover de 11 suiter er der plads til op mod 350 gæster til for eksempel selskaber eller virksomheds- og gruppearrangementer. Restauranten har plads til 75-80 personer, mens omkring 200 kan sidde i den store gårdhave, når vejret tillader det.

Ifølge det svenske turistråd, VisitSweden, vil Björn Ulvaeus selv være synlig ved eksklusive musik- og danseaftener for små grupper, da det betyder meget for ham, at selv stjerner er tilgængelige. Dét drømte han om som barn.

Björn Ulvaeus siger selv om sit seneste initiativ: ”Da jeg var lille, samlede jeg på filmstjerne-kort. Berømte Hollywood-ansigter og musikidoler som Elvis og Tommy Steele prydede kortene. De kunne lige så godt have boet på en anden planet, så langt væk og ganske uopnåelige var de for os i Västervik. Stjernerne levede i deres drømmeverden, og vi andre i virkeligheden, og jeg drømte om at blive en del af deres verden. Jeg ville møde folk med samme stjernestatus som Elvis.”

Med i Best Western
Björn Ulvaeus’ lille boutiquehotel Slottsholmen er med i hotelkæden Best Western som et BW Premier Collection hotel. Dette Best Western-produkt karakteriseres af luksuriøse oplevelser med alt fra omgivelserne, hotellets design, arkitektur og service.

”Der er ingen tvivl om, at svenske ABBA er noget nær folkeeje i Danmark. At Björn Ulvaeus nu åbner hotel og restaurant har været på tegnebrættet et stykke tid, og nu er drømmene altså blevet en realitet, som helt sikkert også vil appellere til mange danske fans”, siger pressechef Anna Kron Boysen fra Visit Sweden i Danmark.

Björn Ulvaeus er ikke det eneste af de tidligere ABBA-medlemmer, der også har investeret i hotelbranchen. Det samme har Benny Andersson, der i mange år har været medejer af Hotel Rival i Stockholm.

Relaterede artikler:

Millionbøde til Booking.com i Sverige

Hotelkæde skal bruge 25.000 nye medarbejdere

Større turismevækst i Danmarks nabolande