- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Thai Airways fejrer ny konge med særmalet fly

For at markere den igangværende fejring af Thailands nye konge, har Thai Airways fået udsmykket en Boeing B777-300, der betjener en række ruter i Asien.

På Boeing B777-300’eren med den særlige bemaling er den kongelige thailandske flodbåd, Suphannahong, som en hyldest til Thailands nye konge.

Kong Maha Vajiralongkorn blev officielt kronet den 4. maj og festlighederne i forbindelse hermed varer til 4. maj næste år. Selve flyet, der har registreringen HS-TKF, beholder dog sin særlige bemaling til december 2022, oplyser Thai Airways, der har seks eksemplarer af denne flytype, Boeing B777-300.

Star Alliance-medlemmet har indhentet en særlig kongelig tilladelse til at have Suphannahong-flodbåden på flyet, der har navnet ”Lahan Sai.”

Motivet af flodbåden på flyet har forrest hoved og hals fra en gylden svane ligesom båden inden i er dekoreret med gyldne blade, spejle, kvaster og udskåret glas. Den virkelige kongelige flodbåd er 46 meter lang, tre meter bred og vejer 15 tons. Den bruges blandt andet til kongelige processionssejladser.

Tilbage i 1999 havde Thai Airways en Boeing B747-400 med den kongelige flodbåd, dog ikke malet helt på samme måde som den B777, der nu er taget i brug.

Skal flyve i Asien
Den Boeing 777-300, der nu skal flyve rundt med den kongelige flodbåd på siden af flykroppen, har plads til 364 passagerer. De 34 er på business class, der hos Thai Airways hedder Royal Silk Class, mens de resterende sæder er på Economy Class. 

Boeing B777’eren skal blandt andet bruges på Thai Airways’ flyvninger mellem Bangkok og Beijing, Kuala Lumpur, den sydkoreanske hovedstad Seoul, japanske Sapporo, Singapore og Taipei, hovedstaden på Taiwan. Et af formålene med den særmalede B777’er er at promovere thailandsk kultur i Asien.

Thai Airways bruger i øvrigt også Boeing B777-300 på sin daglige rute til Københavns Lufthavn, versionen på denne rute er en Boeing B777-300ER. Thai Airways flyver dagligt mellem Bangkok og København, i sommerperioden er der to ekstra ugentlige afgange ligesom selskabet fra december til marts også har to afgange om ugen fra København til Phuket, Thailands største ø.

Relaterede artikler:

Fagforeninger skeptiske om nye fly til Thai Airways

”Sædereservationer er meget indbringende”

Thailand vil have flere nationalparker

Thailands turistråd køreklar med særlig turistbus