Den særlige turistbus i Bangkok. Foto: Tourism Authority of Thailand

Thailands turistråd køreklar med særlig turistbus

Tourism Authority of Thailand har netop præsenteret en særlig mobil-bil, en rullende informationscentral, der i første omgang henvender sig til turisterne i den thailandske hovedstad.

Tourism Authority of Thailand, TAT, nye opfindelse med en “Mobile Car’ information kiosk til turister skal vise turister en række af landets andre attraktioner samt promovere events og festivaler i de store turistområder uden for hovedstaden.

TAT’s Mobile Car information kiosk til turisterne er et godt gammeldags VW Folkevognsrugbrød. Den befinder sig navnlig på en af Bangkoks mest besøgte gader for turister, Khao San Road. Men den anderledes turistbus vil også være at finde andre steder i Bangkok, hvor der kommer mange turister. Dens åbningstider vil typisk være onsdag til søndag og i timerne fra klokken 12 til klokken 19.

Klik for stort format. I første omgang er TAT’s Mobile Car et forsøg over en tre måneders periode. Foto: Tourism Authority of Thailand.

Foreløbig har den anderledes turistbus været parkeret ved Chana Songkhram Metropolitan Police Station (tæt på netop Khao San Road), her kom bussens personale i kontakt med over 2.600 turister.

Selve bussen hører under TAT’s marketings- og kommunikationsafdeling; den er malet i farverne fra TAT- kampagnen TAT’s “Amazing Thailand” og er bemandet med engelsk- og kinesisktalende personale.

Fra bussen kan turisterne få alt fra informationer som assistance fra bussens personale, herunder kan de få udleveret brochurer eller scanne turistinformationer med QR-koder.

Vil have flere turister rundt i Thailand
Et af hovedmålene med den rullende turistbus fra TAT, er at gøre opmærksom på Thailand mange dejlige attraktioner over hele landet. Ligeledes skal bussen være med til at give et positivt indtryk af Thailand som rejseland, oplyser TAT. Det kan for eksempel være landets nationalparker, som der bliver stadig flere af.

Sidste år tog omkring 140.000 danskere på ferierejse til Thailand. Omkring 6,5 millioner europæere besøgte landet totalt set, men set i forhold til indbyggertallet i Danmark, ligger Danmark i den absolutte top blande de besøgende. Thailand er det næstmest fortrukne oversøiske rejsemål for danskerne efter USA.

”Danske turister er blandt vores mest loyale gæster, og 90 procent af gæsterne har været her tidligere, og 35 procent har besøgt vores land mere end fem gange,” sagde Eurblarp Sriphiromya, direktør for Tourism Authority of Thailand (TAT), med ansvar for Norden, Baltikum og Island for nylig til STANDBY.dk

Relaterede artikler:

Danske turister topper listen i Thailand

Danske turoperatører plejer relationer i Thailand

Thailand vil have flere nationalparker