Than Sadet-Ko Pha-Ngan National Park i det sydlige Thailand er en af Thailands nyeste af landets foreløbig 133 nationalparker. Foto: Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation.

Thailand vil have flere nationalparker

Mens Thailand i dag har 133 nationalparker, er der yderligere 22 på vej, 11 på land og 11 i forbindelse med havet.

Alene mellem 2016 og frem til i år har Thailand fået fem nye nationalparker – men det stopper ikke her, oplyser Tourism Authority of Thailand (TAT) i en pressemeddelelse.

Etableringen af stadig flere nationalparker i Thailand er en konsekvens af landets beslutning om at der skal være stadig mere skov i Thailand. Siden Thailands nye konge, Kong Vajiralongkorn, kom på tronen i 2016 er der kommet øget fokus på at få flere nationalparker, oplyser TAT. Målet er, at i 2037 skal 55 procent af Thailand atter være dækket skov – tallet er i dag 31 procent.

”En del af arbejdet med at øge det skovdækkede område er også at bevare Thailands skovområder; dette arbejde omfatter tre områder, miljøbeskyttelse, research og mere rekreativ plads,” siger TAT’s administrerende direktør, Yuthasak Supasorn, i pressemeddelelsen fra det nationale thailandske turistråd.

133 nationalparker
Thailand fik sin første nationalpark i 1962, Khao Yai National park ligger nordøst for Bangkok og er berømt for at være en såkaldt monsunskov og en af Thailands største nationalparker med over 300 fuglearter samt elefanter, bjørne, mamak- og gibbonaber, tigre og leoparder – plus mange vandfald.

Ifølge TAT er der i dag 133 nationalparker i Thailand – og fra 2016 til 2019 er yderligere 53.000 hektar skovområder blevet erklæret for beskyttede nationalparker.

De fem seneste nationalparker, der er kommet til siden 2016 og frem til i år, er Namtok Chet Sao Noi National Park på 41 kvadratkilometer, Khun Sathan National Park på 404 kvadratkilometer og Mae Takhrai National Park på 356 kvadratkilometer. Hertil kommer Than Sadet-Ko Phangan National Park på øen Ko Phangan samt Doi Chong National Park på 346 kvadratkilometer.

I alt dækker de fem seneste nationalparker i Thailand et samlet areal på 53.000 hektar, oplyser de thailandske turistmyndigheder, TAT.

Thailand har yderligere 22 nye nationalparker på vej – de 11 er på land, mens de øvrige 11 er såkaldte marine national parks. Disse vil samlet udgøre 13 procent af Thailands areal, hedder det fra Tourism Authority of Thailand, TAT.

Relaterede artikler:

Danske turister topper listen i Thailand

Danmarks femte nationalpark indviet

Dyrere at være turist i USA’s nationalparker