- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Vil genskabe ”Hygge-Hockey-Herning”-stemning

Verdensmesterskaberne i ishockey i 2025 skal afholdes i Herning og Stockholm, og den danske værtsby håber at kunne skabe samme stemning, som da VM blev afholdt på dansk jord i 2018.

A-VM i ishockey skal i 2025 afholdes af Danmark og Sverige, og de to landes ishockeyunioner har valgt Herning og Stockholm som værtsbyer.

Dermed kan Herning se frem til at skulle arrangere endnu en fest i forbindelse med kampene i Jyske Bank Boxen. Alle kampene i den ene pulje og to kvartfinaler skal afvikles i Herning, og den anden pulje og resten af playoff-kampene løber af stablen i den svenske hovedstad.

Danmark skal sammen med syv andre puljehold spille kampene i Jyse Bank Boxen. Herning Kommune håber, at der kan skabes samme folkefest som i 2018, hvor Danmark afholdt hele VM i Herning og København. Det var en af de største sportsbegivenheder nogensinde på dansk jord.

”Vi håber at kunne genskabe noget af den “Hygge-Hockey-Herning”-stemning, som i maj 2018 blev skabt mellem danske og internationale tilskuere og byens egne indbyggere. Mange gjorde også en indsats som frivillig og bidrog på den måde til, at alle fik en god oplevelse. Vi arbejder allerede nu for, at noget lignende sker i 2025,” siger Elo Christensen, sport event manager i Herning Kommune.

Hele Herning bakker op om ishockeyen
Også borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup, ser frem til endnu en kæmpe fest i den midtjyske by.

”Vi er utroligt stolte over at være værter for endnu et A-VM i ishockey, og vores mål er at gøre begivenheden til en kæmpe succes – ligesom ved verdensmesterskabet i Herning Kommune i 2018, hvor hele byen holdt et brag af en ishockeyfest. I vores område er der en stærk ishockeykultur, og byen bakker op om ishockeysporten og -traditionerne. Det er fantastisk, at Boxen igen bliver det danske ishockeylandsholds hjemmebane,” siger han.

”I 2018 fik vi stor ros af mange af de udenlandske besøgende. Og Herning er den perfekte værtsby at invitere ishockeyfans fra hele verden til. Nogle af de største ishockeykampe i Danmark er spillet her i Herning, og den tradition glæder vi os til at bygge videre på.”

Stor turismeomsætning til Midtjylland
Danmarks Ishockey Union ser også frem til, at verdens bedste ishockeyspillere og tusindvis af tilskuere vender tilbage til Herning for at deltage i VM-turneringen.

”Siden vores VM-værtskab blev offentliggjort tilbage i 2019, har Herning Kommune – med borgmester Lars Krarup som en formidabel indpisker – og aktørerne i det midtjyske været særdeles aktive og opsøgende i bestræbelserne på at blive Danmarks hjemmebane i 2025,” siger Henrik Bach Nielsen, formand for Danmarks Ishockey Union.

Ved VM i 2018 rejste titusindvis af tilskuere og andre gæster til Herning og København. Hele Midtjylland fik omsætning på turneringen, og en undersøgelse har vist, at hele Midtjylland fik 312 millioner kroner i turismeomsætning. Hele turneringen gav en samlet turismeomsætning på omkring 900 millioner kroner.

”VM i ishockey er skoleeksemplet på en event, vi gerne vil have. En flerdages event, hvor vi samtidig kan arrangere en masse ved siden af. Det bliver en fest for alle borgerne i byen, og det er et vigtigt parameter,” siger Elo Christensen.

 

Relaterede artikler:

Ishockey-VM atter til Danmark

Ishockey-VM gav turismeomsætning tæt på en milliard

Ishockey-VM var navnlig godt for midtjyske hoteller