Da der sidste år var ishockey-VM i Danmark, var der i snit 8.132 tilskuere til de 64 kampe – her spilles der i Boxen ved Messecenter Herning; foto: Lars Møller.

Ishockey-VM atter til Danmark

Danmark deler i 2025 slutrunden om VM i ishockey med Sverige – i Danmark skal der kun spilles i Herning eller København. VM-slutrunden sidste år gav turismeomsætning på 900 millioner kroner.

”Det vil selvfølgelig betyde rigtig meget for turismeomsætningen i Danmark, at verdensmesterskabet i ishockey vender tilbage i 2025. Men fordi vi skal dele med Sverige, får Danmark ikke det fulde event; men da Danmark sidste år for første gang var vært for VM-slutrunden gav det en beregnet ekstra omsætning indenfor turisme på omkring 900 millioner kroner – heraf kom  700 millioner fra udenlandske tilrejsende.”

Det siger direktør i Sport Event Danmark, Lars Lundov, til STANDBY.dk efter dagens store  sportsnyhed om, at Danmark – sammen med Sverige – skal huse VM-slutrunden i ishockey på nogle endnu ikke fastsatte datoer i 2025. Danmark får den ene af de to puljer, den anden spilles i Sverige.

Men om kampene i Danmark skal spilles i Boxen i Herning eller Royal Arena i København, som det var tilfældet under ishockey-VM sidste år, har Lars Lundov ingen mening om.

”Det vil jeg ikke kommentere på; Sport Event Danmark er nationale og kun glade for at VM-slutrunden kommer tilbage. Om kampene i Danmark skal spilles det ene eller andet sted har vi ingen mening om,” siger Lars Lundov og tilføjer, at store internationale sportsbegivenheder i Danmark årligt giver en turismemæssig omsætning på i snit et par hundrede millioner kroner.

På Sport Event Danmarks hjemmeside er kalender om de kommende års store internationale sportsevents i Danmark, hvilke byer, der er vært, samt datoer. Arrangementerne tæller blandt andet næste år kampe om Europamesterskabet i fodbold, VM i badminton, VM i orienteringsløb, Tour de France-starten i 2021, VM i idrætsgymnastik, VM i kano og kajak samt VM i kvindehåndbold.

Glæde hos Dansk Erhverv
Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, siger til STANDBY.dk:

”Det er gode nyheder, at Danmark skal dele værtskab med Sverige i 2025. VM i ishockey i 2018 var et drømmeevent for Danmark som værtsland. Turneringen strakte sig over mange dage og havde udgangspunkt i eksisterende arenaer med Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen i Herning.

VM i Ishockey tiltrækker titusindvis af turister fra hele verden. For turismen i Danmark er det særligt fordelagtigt, når det er lande der i forvejen har høj tilgængelighed og er hyppige gæster i Danmark. Baseret på erfaringerne fra 2018 håber vi i 2025 på besøg af Rusland, Tyskland, Norge, Schweiz og USA til kampene i Danmark,” siger Lars Ramme Nielsen.

Relaterede artikler:

København satte pris på ishockey og transport

Sportsbegivenheder trækker turister til Danmark

Danmark mister svenske turister