Ishockeyfans i Boxen i Herning (Foto: MCH)

Ishockey-VM gav turismeomsætning tæt på en milliard

Det er klar rekord for en sportsbegivenhed i Danmark, fremgår det af en evaluering af fra Professionshøjskolen UCN i samarbejde med Visit Denmark.

København og Herning, sammen med tusindvis af frivillige, kan når året er omme se tilbage på en fornem succes med VM i ishockey i maj med is indendøre og strålende sol og varme udenfor.

Ifølge den rapport, som i går blev offentliggjort af Professionshøjskolen UCN, var turistomsætningen cirka 967 millioner kroner og en nettogevinst til dansk ishockey på cirka 14 millioner kroner. Det er rekord for en sportsbegivenhed i Danmark, målt på turistomsætning.

Svenskerne brugte de fleste penge i løbet af turneringen nemlig 276 millioner kroner. I København blev der omsat for 655 millioner kroner. Heraf 590 millioner kroner fra udlændinge.

De mange danske tilskuere brugte til kampene i Herning med hotelophold og forbrug 180 millioner kroner. I gennemsnit var forbruget pro persona 1.350 kroner i døgnet.

Klar til genbesøg i Danmark
Noget af det bedste for dansk turisme var, at 88 procent af de 900 adspurgte vil anbefale Danmark som rejsedestination til venner, familie og kolleger.

I en kommentar siger lektor Henrik Toft fra Professionshøjskolen: ”Evalueringen viser, at VM i ishockey både var en sportsoplevelse af høj kvalitet og en event, som skabte en stor økonomisk effekt på Danmark og de to områder, København og Herning, hvor turneringen blev afviklet.”

Hvornår Danmark igen kunne få chancen for et nyt arrangement i ishockey i den størrelsesorden bliver nok tidligst i 2024 -2026.

 

Relaterede artikler:

Ishockey-VM var navnlig godt for midtjyske hoteller

Ishockey-VM er også en fest for danske hoteller

Frygt for forhøjede hotelpriser under VM i ishockey