VM i ishockey var med til at gøre maj til en rigtig god måned for danske overnatningssteder. Arkivfoto fra Messecenter Herning Boxen, MCH foto Lars Møller.

Ishockey-VM var navnlig godt for midtjyske hoteller

De danske hoteller havde i maj et rekordhøjt antal overnatninger – navnlig båret frem af VM i ishockey i Herning og København. Også fremgang på feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne

Antallet af overnatninger på danske hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og i lystbådehavne steg i maj samlet med 283.700 eller ni procent i forhold til samme måned sidste år. Det oplyser Danmarks Statistik.

Maj i år havde ekstraordinært høje temperaturer. Det flotte vejr afspejlede sig blandt andet på campingpladserne og i lystbådehavnene, hvor der var henholdsvis 123.500 og 30.100 flere overnatninger end i maj sidste år. Samtidig gav afholdelsen af VM i ishockey i Danmark anledning til stor fremgang i antallet af overnatninger fra de deltagende nationer.

Fra 4. til og med 20. maj blev VM i ishockey spillet i Herning og København. Alene i Herning var der i maj i år 5.700 eller 92 procent flere udenlandske overnatninger sammenlignet med maj 2017. Der var blandt andet markant fremgang i finske, schweiziske og canadiske overnatninger med stigningsprocenter på 1.347 procent, 1.978 procent og 786 procent. Disse nationer deltog alle i VM.

For Københavns vedkommende var der en stigning på 54.000 eller 12 procent i udenlandske overnatninger i maj i forhold til maj sidste år. Her havde også VM-deltagende nationer som Finland, Rusland, Schweiz, Slovakiet, Sverige, Tjekkiet og Canada de største stigninger. Samlet blev der i maj i år i Danmark foretaget 39.600 eller 52 procent flere overnatninger af gæster fra disse syv nationer end i maj 2017.

Glæde hos Horesta
I en kommentar til overnatningstallene i maj, siger Horesta-formand, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen: ”Maj var fantastisk, vejret hjalp uden tvivl denne ’skuldermåned’, som normalt ikke er på niveau med juni, juli og august. Og det gode majvejr kan være med til at holde danskernes sommerbookinger inde for landets grænser.”

”I maj var det udlændingene, der sikrede vækst, og ser vi på de overnattende gæster fra de otte lande, som kom til kvartfinalerne i VM i ishockey, så er vækstraterne sammenlignet med sidste år imponerende,” lyder det fra Horesta-formanden.

Relaterede artikler:

Dansk Erhverv vil gerne have flere events

Ishockey-VM er også en fest for danske hoteller

8.500 nye hotelværelser på vej til København