VM i ishockey var med til at gøre maj til en rigtig god måned for danske overnatningssteder. Arkivfoto fra Messecenter Herning Boxen, MCH foto Lars Møller.

Ishockey-VM var navnlig godt for midtjyske hoteller

De danske hoteller havde i maj et rekordhøjt antal overnatninger – navnlig båret frem af VM i ishockey i Herning og København. Også fremgang på feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne

Antallet af overnatninger på danske hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og i lystbådehavne steg i maj samlet med 283.700 eller ni procent i forhold til samme måned sidste år. Det oplyser Danmarks Statistik.

Maj i år havde ekstraordinært høje temperaturer. Det flotte vejr afspejlede sig blandt andet på campingpladserne og i lystbådehavnene, hvor der var henholdsvis 123.500 og 30.100 flere overnatninger end i maj sidste år. Samtidig gav afholdelsen af VM i ishockey i Danmark anledning til stor fremgang i antallet af overnatninger fra de deltagende nationer.

Fra 4. til og med 20. maj blev VM i ishockey spillet i Herning og København. Alene i Herning var der i maj i år 5.700 eller 92 procent flere udenlandske overnatninger sammenlignet med maj 2017. Der var blandt andet markant fremgang i finske, schweiziske og canadiske overnatninger med stigningsprocenter på 1.347 procent, 1.978 procent og 786 procent. Disse nationer deltog alle i VM.

For Københavns vedkommende var der en stigning på 54.000 eller 12 procent i udenlandske overnatninger i maj i forhold til maj sidste år. Her havde også VM-deltagende nationer som Finland, Rusland, Schweiz, Slovakiet, Sverige, Tjekkiet og Canada de største stigninger. Samlet blev der i maj i år i Danmark foretaget 39.600 eller 52 procent flere overnatninger af gæster fra disse syv nationer end i maj 2017.

Glæde hos Horesta
I en kommentar til overnatningstallene i maj, siger Horesta-formand, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen: ”Maj var fantastisk, vejret hjalp uden tvivl denne ’skuldermåned’, som normalt ikke er på niveau med juni, juli og august. Og det gode majvejr kan være med til at holde danskernes sommerbookinger inde for landets grænser.”

”I maj var det udlændingene, der sikrede vækst, og ser vi på de overnattende gæster fra de otte lande, som kom til kvartfinalerne i VM i ishockey, så er vækstraterne sammenlignet med sidste år imponerende,” lyder det fra Horesta-formanden.

Relaterede artikler:

Dansk Erhverv vil gerne have flere events

Ishockey-VM er også en fest for danske hoteller

8.500 nye hotelværelser på vej til København

x

Læs Også

Hotelkæde klar med ny direktør

Næste år åbner københavnske Brøchner Hotels for første gang uden for hovedstaden – det bliver et såkaldt boutique-hostel i det centrale Aarhus med forventede 150.000 årlige overnatninger. Direktøren er nu fundet.

EU stiller nye krav til Airbnb

EU-Kommissionen har givet Airbnb til udgangen af august til at svare på nye forbrugerklager over vildledende forretningsmetoder. Horesta tilfreds med skærpet EU-holdning.

Kæde af luksushoteller bliver lidt større

Small Luxury Hotels of the World har den sidste måneds tid fået nye medlemmer i England, Frankrig, Kina og USA af den eksklusive klub. Der er kun to SLH-hoteller i Danmark.

Lavpriskæde får nyt hotel ved København

Den danske lavpriskæde Zleep skal have nyt hotel med nyt koncept med hotellejligheder. Hotellet med 112 værelser åbner i 2020. Kæden har netop ansat salgsdirektør.

Nyt hotel får bydelens fotos på værelserne

I september åbner Scandic et af sine mere unikke nye hoteller, Kødbyen på Vesterbro i København. De 370 værelser skal blandt andet udsmykkes med flotte fotos fra kvarterets beboere.

Hotelkæde skal bruge 25.000 nye medarbejdere

Svenske hoteller tiltrækker ikke nok nye ansatte. Nyt samarbejde mellem Nordic Choice Hotels og uddannelsesinstitution skal i Sverige med jobgaranti afhjælpe noget af den akutte mangel.