Europas nye shopping-paradis

Moskva er det nye shopping-paradis for vesteuropæerne. Samtidig er byen et tegn på det nye Rusland, som er splittet mellem øst og vest. Men her ser man også de rigeste mennesker, man kan forestille sig.
Her findes de dyreste tyske biler repræsenteret, og besøger man de underjordiske butikker under glaskuplerne ved Kreml, finder man her de dyreste luksusvarer i verden, og allerede nu har de mindre cafeer og vestlige restauranter nået et vesteuropæisk prisniveau.
Moskva er efter de fleste mening kun 15 år efter kommunismens fald, blev den rigeste by i Europa.
Den er blevet et sandt forbruger- og indkøbsparadis for enhver pengepung.
Her kan man købe de billigste kopivarer i basarer ved Kiev-metro-stationen, og her kan man også spise armensk, uzbekistansk, mongolsk, tyrkisk eller sibirisk bjørn.
Eller man kan i lighed med russerne tage madkurven med på et besøg på kirkegården for at se Krustjovs sønderrevne gravsten. Når russerne smider brød til fuglene på kirkegården, fejrer de de afdødes sjæle.
(Børsen 30.12.05)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.