Rejsebranchens skrækscenario

Terrortruslen har ikke fået folk til at holde op med at flyve. Til gengæld er der al mulig grund til at antage, at de omfattende sikkerhedstiltag, som hele tiden strammer til i lufthavnene, efterhånden gør et professionelt rejseliv så ulideligt og besværligt, at rejser er noget, man kun foretager, når alle andre former for global kontakt er udnyttet.
At rejse er at leve, var sandt engang. Men ikke længere. Køernes længde sammenholdt med alternativet, nemlig virtuel global tilstedeværelse, vil betyde, at de forretningsrejsende næppe længere vil synes, det er sjovt at udgøre de 20 pct. af samtlige rejsende, som genererer 80 pct. af flyveselskabernes og lufthavnenes bundlinjer. Den grundlæggende forældede pris- og kvalitetsdifferentieringsmodel, flyselskaberne har overlevet på, står dermed for skud. Den traditionelle forretningsrejse kommer til at høre fortiden til. Fremtiden er, at forretningsmøder i stedet vil blive holdt i cyberspace. Den forretningsrejsende er fortiden, teknologisk avancerede telekonferencer er fremtiden, hvor flyrejser er overladt til masseturismen, der kun er interesseret i den lavest mulige pris på et flysæde.
(Børsen)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.