Store investeringer i feriecentre landet over

De nye ferie- og oplevelsescentre skal imødekomme danskernes ændrede ferievaner.
Tre store projekter – Kildedal i hovedstadsområdet, Lalandia i Billund og Palm City i Frederikshavn – ser snart dagens lys og udgør en samlet investering på 7 mia. kr.

”Det er en ny generation af feriecentre, vi ser, og forskellen fra de gamle er, at der i endnu højere grad er fokus på at bygge oplevelser ind i centret,” siger Henrik Halkier, institutleder ved Institut for Historie, Internationale Studier og Samfundsforhold på Århus Universitet. Han konstaterer, at de traditionelle sommerhuse ikke er tilstrækkeligt fleksible og ikke kan imødekomme turisternes ønske om flere men kortere ferier.
”De lejes jo typisk ud for en uge, og det er ikke så fleksibelt i forhold til de nye ferieformer. Derimod er ferie- og oplevelsescentrene mere gearet til de nye behov. Det er i hvert fald mere fleksibelt end udlejningssommerhuse,” siger Henrik Halkier.

Ferieformen ”city break” er hastigt voksende. Alt peger i retning af, at man vil have flere men kortere ferier, og på nuværende tidspunkt omsættes der da også for 4 mia. kr. på city break turisme i Danmark. Heraf tegner København sig for 80 pct.
”Jeg tror, at man vil se øget forbrug og omsætning på turisme, uden at danskerne nødvendigvis vælger eksempelvis udenlandsrejser fra. Hvis centrene formår at komme godt fra start, så er grundstenen lagt til, at danskerne vil holde flere kortere ferier herhjemme,” vurderer Halkier.

Udfordringen for de nye store ferie- og oplevelsescentre bliver at differentiere sig fra konkurrenterne, vurderer Henrik Halkier, og det er de store projekter opmærksomme på.
”Vi har meget forskellige profiler, og hvis man forstår at differentiere sig, så tror vi på, at der er plads til alle i markedet,” siger Jesper Kristensen, direktør for Reka Gruppen A/S.

(Børsen, d. 2. oktober, 2007)

Skrevet af