Taxfree-butikker raser over restrektioner

Et permanent forbud mod at have væsker med på alle fly til England og USA, vil være en katastrofe for taxfree-butikkerne, lyder det fra en af verdens største taxfree-kæder, det tyske Heinemann KG. Direktør Gunnar Heinemann siger:

”Det ville aflive vores industri fuldstændig. Afgangshallen er et af de sikreste steder overhovet. Alle varene er tjekket igennem. Jeg kan ikke se, hvordan nogen skulle kunne lave en bombe ved at blande whisky og parfume. Det er fuldstændig ude af proportioner.”

Taxfreebutikkerne i Københavns lufthavn oplever stort fald i salget af alkohol, parfume, cremer og lignende, men der er intet overblik over, hvad det kommer til at betyde for omsætningen.

Omsætningen i taxfree-butikkerne i lufthavnen er på ca. 1 mia. kr. og de væsker forbuddet omfatter udgør 80 – 85 procent af salget.

(Børsen 15. 8. 2006)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.