Flyselskab vil bygge sin egen lufthavn i Island

Lavprisselskabet Iceland Express udfordrer dermed lufthavnsmonopolet på Island. Hidtil har Icelandair siddet tungt på Islands mest centrale lufthavn, Keflavik, men nu har Iceland Express søgt om tilladelse til at opføre en ny lufthavn tæt ved centrum i Reykjavik.Hvis tilladelsen går igennem, er ønsket at bygge en lufthavn med indenrigs- og udenrigsruter. Den allerede eksisterende lufthavn, tæt på centrum i Reykjavik, som befinder sig tæt ved den ønskede placering, har på nuværende tidspunkt næsten kun indenlandske flyvninger – dog kan f.eks. færøske Atlantic Airways lande i Reykjaviks lufthavn, fordi selskabet bruger mindre og mere støjsvage fly.Adm. direktør i Iceland Express, Matthías Imsland, siger i en pressemeddelelse:

”Iceland Express brød monopolet på Icelandairs udenrigsfly til Island. Siden er priserne styrtdykket og mange flere turister har besøgt Island. Vi ønsker nu også, at bryde Icelandairs monopol på indenrigsmarkedet. For at realisere planen skal vores lavpris-varemærke bringes til lufthavnsdriften.”I planen indgår også et forslag om, at de nuværende daglige flyvninger mellem London Stansted og Keflavik skal udgå fra den nye lufthavn.Thorgeir Pálsson, adm. direktør for den islandske lufthavnsoperatør, ISAVIA, har ifølge pressemeddelelsen fra Iceland Express, udtrykt sig positivt over for det nye initiativ i islandske medier.Iceland Express blev grundlagt i 2003, siden lanceringen er turismen til Island øget 16,5% mens islændinge flyver 35% mere.Iceland Express flyver dagligt mellem København og Reykjavik. I sommermånederne er der også afgang fra København til både Akureyri og Egilstadir.

Og den nyåbnede sommerrute, Billund-Reykjavik, har været så stor en succes, at der bliver flyvninger året rundt i form af én ugentlig flyvning.

Skrevet af